Conferinţă internaţională la Automatică şi Calculatoare

0
91

Conferinţa internaţională la Automatică şi Calculatoare ICSTCC 2013 (International Conference on System Theory, Control and Computing) din 11-13 Octombrie 2013, Sinaia, Hotel Palace este la a patra ediţie sub această formulă unificată. Ea a apărut din fuziunea a trei conferinţe separate ale domeniului organizate distinct de Universitatea din Craiova (Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică) – SINTES (International Conference on System Theory and Control), Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi (Facultatea de Automatică şi Calculatoare) – SACCS (International Symposium on Automatic Control and Computer Science) şi Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi (Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică) – SIMSIS (International Symposium on Modelling, Simulation and Identification Systems).

Conferinţa îşi propune să fie un forum multidisciplinar al cercetătorilor din industrie şi mediul academic, aducând în dezbatere probleme actuale şi de perspectivă din Automatică şi Calculatoare şi oferind cadrul de prezentare pentru rezultate recente de cercetare şi perspective din acest domeniu în ascensiune. Vor fi prezentate lucrări plenare invitate, contribuţii, sesiuni invitate, demonstraţii practice.

Peste 150 de participanţi

Prezenta ediţie este organizată pentru a doua oară de către Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, având drept parteneri Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, precum şi Institutul de Cercetări şi Inginerie în Automatică IPA CIFATT Craiova, sub patronajul Ministerului Educaţiei şi Cercetării – Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică, al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, al Societăţii Române de Automatică şi Informatică Tehnică şi al Secţiunii Române a IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineering). La fel ca şi ediţiile precedente, Conferinţa se bucură de co-sponsorizarea tehnică a Societăţii de Automatică (Control System Society) a IEEE – una din cele mai mari asociaţii profesionale de specialitate din lume, având peste 500.000 de membri specialişti din toate domeniile ingineriei electrice şi electronice. Un element de noutate al acestei conferinţe, pentru cei circa 150 de participanţi estimaţi, majoritar de peste hotare, dar şi din ţară, universitari, cercetători, doctoranzi şi specialişti din mediul economic, este preluarea şi indexarea în baza de publicaţii a IEEE, IEEExplore, considerată a fi una din primele ca importanţă în domeniu, cu o reputaţie de exigenţă şi capacitate de diseminare impecabilă. Prin acordarea către IEEE a copyright-ului se asigură o mai bună diseminare şi vizibilitate internaţională a lucrărilor conferinţei. Conferinţa beneficiază de sprijinul unor firme de prestigiu în calitate de parteneri şi sponsori.  Primul partener şi sponsor al ICSTCC 2013 este compania Romtelecom, liderul pieţei de comunicaţii fixe din România, care oferă servicii inovatoare şi în domeniul Internet, televiziune digitală, IPTV, spaţiu de găzduire de date, servicii combinate de date şi voce. Cel de-al doilea partener de tradiţie al conferinţei este Romtek Electronics SRL, care oferă servicii de proiectare, furnizare şi instalare de echipamente/sisteme şi consultanţă pentru aparate şi sisteme de măsură şi control, platforme educaţionale, sisteme pentru audio/video/TV/film. De asemenea, conferinţa este sponsorizată şi de Top Edge România, Dolsat Consult, SMC România, POLISEA România, NETROM România, Sintec Media şi UBISOFT România.