Simpozion ştiinţific naţional pe teme de istorie şi arheologie, la Muzeul Olteniei

0
40

Departamentul de Istorie şi Relaţii Internaţionale al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Craiova, în colaborare cu Muzeul Olteniei, Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează, sub egida Consiliului Judeţean Dolj, Simpozionul ştiinţific naţional „Stat şi societate în Europa”, ajuns la cea de a V-a ediţie.

Lucrările se vor desfăşura pe parcursul zilelor de astăzi şi mâine, la sediul Secţiei de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei, pe mai multe secţiuni: Arheologie, Istorie antică şi medie, Istorie modernă, Istorie contemporană, Diplomaţie şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Tot aici are loc şi deschiderea oficială – astăzi, ora 11.00. La prezentarea comunicărilor şi la dezbateri participă specialişti în domeniu din Chişinău, Vidin, Iaşi, Bucureşti, Târgovişte, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Oradea, Dr. Tr. Severin, Târgu Jiu şi Craiova.

Cu acelaşi prilej se lansează cel de-al patrulea volum intitulat „Stat şi societate în Europa”, apărut în acest an la Editura „Cetatea de Scaun” din Târgovişte, ce reuneşte comunicările susţinute în cadrul ediţiei de anul trecut a simpozionului. Programul evenimentului mai cuprinde o excursie documentară la Vidin, în Bulgaria, care va avea loc vineri, 12 octombrie.