Autoturism incendiat pe o stradă din Craiova

0
52

Autoturismul unei craiovence a ars ca o torţă, ieri-dimineaţă, în faţa locuinţei acesteia, de pe strada „General Dragalina” din municipiu. Maşina era folosită de fiul acesteia şi, pentru că din primele cercetări ale pompierilor şi poliţiştilor a reieşit că focul a fost pus intenţionat, în cauză s-a constituit un dosar penal, oamenii legii urmând să stabilească exact circumstanţele producerii incidentului.

Un craiovean care trecea, ieri-dimineaţă, puţin înaintea orei 7.30 pe strada „General Dragalina” din municipiu, a apela serviciul de urgenţă 112, anunţând că, la intersecţia cu strada „Miron Costin”, un autoturism marca Nubira II arde în flăcări. Foarte repede, la faţa locului au ajuns două autospeciale ale pompierilor de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova din cadrul ISU Dolj, dar şi o echipă de cercetare din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova, pe raza căreia s-a produs incidentul. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă, autoturismul fiind însă distrus aproape în totalitate.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără, în interiorul autoturismului, existând posibilitatea de propagare la acoperişul casei lângă care era parcat. Incendiul a fost stins, iar din primele cercetări s-a stabilit că, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere, a ars autoturismul în proporţie de 70%”, ne-a declarat subofiţer Cătălin Colteve, din cadrul Biroului de presă al ISU Dolj.

Autoturismul îi aparţine craiovencei Maura Mora, însă cel care îl folosea este fiul ei, Andrei Mora, în vârstă de 27 de ani. Poliţiştii i-au audiat pe amândoi, aceştia susţinând că nu au primit ameninţări şi nici nu ştiu ca cineva să-şi dorească să se răzbune pe ei. Oamenii legii au întocmit în cauză un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere şi încearcă să stabilească exact circumstanţele producerii evenimentului şi să-i identifice pe eventualii autori ai faptei, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.