Două instituţii de învăţământ craiovene au obţinut „Cartea Verde” pentru formare profesională

0
858

Ani Draghici 1Două instituţii de învăţământ preuniversitar din Craiova au obţinut „Carta Erasmus+ de mobilitate în domeniul educaţiei şi formării profesionale 2015-2020”. Cele două unităţi sunt Liceul Tehnologic de Transporturi  Auto din Craiova şi Şcoala Postliceală Tehnologico-Sanitară „Sfântul Iosif” din Craiova. La nivel naţional, numai 10 unităţi de învăţământ, din cele 21 care au aplicat, au fost admise, două fiind din Craiova.

 Unul dintre obiectivele Programului Erasmus+ este de a creşte calitatea mobilităţilor în domeniul educaţiei şi formării profesionale (VET – Vocational Education and Training) şi de a sprjini internaţionalizarea. „Cartea de mobilitate în domeniul VET are ca scop încurajarea organizaţiilor care au experienţă în implementare de proiecte VET, pentru dezvoltarea în continuare a strategiei europene de internaţionalizare. Acest concept nu constituie doar aprofundarea procesului de învăţare într-o altă ţară participantă la Erasmus+, prin integrarea unor activităţi de mobilitate de calitate ridicată în curriculum . Suntem bucuroşi că două instituţii de aici, din Craiova, au fost acceptate ”, a precizat prof.  Ani Drăghici, inspector şcolar pentru Proiecte Educaţionale în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.Mihaela Chirca 1

Au luat certificatul, devin centru de instruire

Sunt mai multe condiţii care sunt impuse pentru obţinerea „Carta VET”, un fel de „Carte Verde” pentru mobilitate internaţională. Reprezentanţii uneia dintre instituţiile de învăţământ craiovene, desemnată câştigătoare, ne-au oferit mai multe detalii. „Cred că meritul este al celor care au făcut parte din proiect, colege de ale mele, care lucrează de foarte mult timp pentru asemenea programe, cred că din 2005-2006. Această carte verde pe care am obţinut-o ne oferă multe oportunităţi şi suntem convinşi că putem dezvolta activitatea tuturor elevilor noştri. Însă, mai multe vă pot spune doamnele profesoare care au fost implicate direct în proiect”, a declarat prof.  Gheorghe Barbu, director al Liceului Tehnologic de Transporturi Auto din Craiova. Una dintre părţi, prof.  Mihaela Chirca, a oferit mai multe detalii: „Este vorba de un colectiv foarte bine structurat, colegele mele Tamara Belu şi Laura Radu, fiind strâns legate de această acţiune, care durează de mai bine de zece ani. Pentru a ajunge la aceste rezultate, a fost nevoie de o activitate intensă. Timp de cinci ani trebuia implementate proiecte pe mobilitate, iar un număr de minimum trei programe era necesar să aibă succes. Pe 19 mai 2016, am primt „Cartea VET”, ceea ce nă dă posibilitatea să deschidem ateliere de „Dezvoltarea şi formarea de competenţe profesionale prin Erasmus+, în vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii”. Este un succes pentru noi”.