Simona Halep s-a calificat în semifinale la US Open

0
271

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Openului American, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe bielorusa Viktoria Azarenka, scor 6-3, 4-6, 6-4, după mai mult de două ore şi jumătate de joc. Halep reuşeşte cea mai bună performanţă la Flushing Meadows şi o va întâlni în penultimul act al competiţiei pe italianca Flavia Pennetta, care a trecut tot în 3 seturi de cehoaica Petra Kvitova.

Meciul Halep – Azarenka a fost întrerupt mai bine de o oră din cauza ploii, la 1-1 la seturi şi 2-1 şi 15-40 pentru “Vika” în setul decisiv. Halep a fost mult mai agresivă şi a greşit mult mai puţin la revenirea pe cimentul american şi a obţinut victoria, prima în faţa fostei lidere mondiale în cele 3 dispute directe.

“E grozav să fiu în semifinale, am jucat cel mai bun tenis al meu la începutul şi finalul meciului. După pauză mi-am zis că nu am nimic de pierdut şi am realizat cea mai bună performanţă a mea la un turneu de Mare Şlem anul acesta” a spus Simona Halep la final.

La meci a asistat şi Nadia Comăneci, dar şi o entuziastă galerie de români. În cealaltă semifinală se vor întâlni lidera WTA, Serena Williams, şi o altă italiancă, Roberta Vinci.