Lokomotiv Tbilisi – Universitatea Craiova, în Europa League

0
728

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, a avut ghinion la tragerea la sorţi a primului tur preliminar din Europa League, deoarece va juca în deplasare cu formaţia georgiană Lokomotiv Tbilisi. Oltenii au avut astfel neşansă din două puncte de vedere, atât pentru că meciul se joacă într-o singură manşă, dar şi fiindcă au ratat ocazia de a-şi ispăşi a doua etapă de suspendare a terenului propriu, dictată de UEFA după incidentele de la meciul cu Honved Budapesta, de anul trecut, în condiţiile în care oricum partidele nu sunt programate cu spectatori.

Lokomotiv Tbilisi din Georgia este o echipă înfiinţată în 1936, iar anul trecut a terminat pe locul 4 campionatul, pierzând finala Cupei Georgiei. În Georgia, campionaul este în plină desfăşurare, iar Lokomotiv Tbilisi este pe poziţia a 7-a după 8 etape, cu 9 puncte. Are un lot evaluat la 4,3 milioane de euro, format din gruzini, dar şi un olandez. Cel mai bine cotat jucător este atacantul Irakli Sikharulidze, în vârstă de 30 de ani, care a jucat în Cehia, la Slovacko. Antrenor este Giorgi Chiabrishvili, în vârstă de 40 de ani. Stadionul Mikheil Meshi, pe care evoluează pe teren propriu, are o capacitate de 2.500 de locuri. În ultimul deceniu, Lokomotiv Tbilisi nu a mai evoluat în cupele europene.

Craiova nu a mai întâlnit o echipă gruzină din 1994, când a fost eliminată de Dinamo Tbilisi, la care străluceau cei trei fraţi Arveladze: Shota, Revaz şi Archil, dar şi Kavelaşvili ori  Kinkladze. În primul tur al Cupei UEFA, Universitatea Craiova, pregătită atunci de Aurică Ţicleanu, pierdea cu Dinamo Tbilisi, acasă, 1-2 (Pigulea / Kinkladze, Kavelashvili), şi în deplasare 0-2 (Kinkladze, Shota Arveladze). În lotul Craiovei erau atunci jucători precum: Craioveanu, Gane, Stângă, Papură ori Săndoi.

Cetățenii georgieni sau străini care accesează teritoriul georgian sunt plasați în carantină sau izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Persoanele care manifestă simptome asociate COVID-19 sunt plasate în carantină instituționalizată. Cel mai probabil, în cazul delegaţiilor sportive, ca şi în România, există o derogare de la această regulă.