Sindicatele din penitenciare, întâlnire cu premierul Tudose

0
106

penitenciarReprezentanţii sindicatelor din penitenciare au fost invitaţi  astăzi,  la ora 11.00, la o întâlnire cu premierul Mihai Tudose. Discuţia are loc la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a declanşării protestelor angajaţilor din penitenciare.

“Principala tema de discuţie va fi eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare şi acordarea majorării de până la 15% pe care toţi colegii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au primit-o deja”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), remis MEDIAFAX.

Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Teoroc, i-a cerut, astăzi, premierului Mihai Tudose ca, la rectificarea bugetară, să nu ia bani de la sistemul penitenciar, susţinând că suma prevăzută în acest sens este de 57 de milioane de lei.

“La rectificarea bugetară vom pierde bani şi vom pierde bani mulţi, pentru că ştim care este problema din punct de vedere bugetar a ţării. Ministerul Finanţelor Publice încearcă să recupereze bani de peste tot. În ce ne priveşte, avem 57 de milioane (de lei – n.r.) care trebuie tăiaţi din buget. Am cerut premierului să-i lase acolo unde sunt, să încercăm să facem încadrări, să îmbunătăţim condiţiile de muncă”, a declarat liderul SNLP, Ştefan Teoroc, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Mihai Tudose. El a precizat că bugetul alocat în 2017 sistemului penitenciar este “substanţial mai mic decât anul trecut”.