Pleacă Universitatea din Bănie?

0
98

Alb-albaştrii ar putea juca meciurile de acasă la Severin, Piteşti sau Bucureşti, deoarece televiziunile insistă să joace în prima-time

stadion-nocturna-700x336Meciul cu Iaşiul ar putea fi printre ultimele pe care Universitatea Craiova le joacă în Bănie, fiindcă televiziunile insistă să difuzeze meciurile alb-albaştrilor la ore în care rating-ul este mai ridicat, iar pe “Extensiv” nu se poate juca în nocturnă. Liga Profesionistă de Fotbal nu are nicio obiecţie ca Ştiinţa să rămână în Parcul Romanescu, însă presiunea vine din partea posturilor tv, care achită peste 30 de milioane de euro pe sezon pentru drepturile de difuzare ale partidelor. Şi cum Craiova face cel mai mare rating din Liga I, după Steaua şi Dinamo, în condiţiile în care au cam dispărut din primul eşalon echipele cu tradiţie, televiziunile încearcă să-şi promoveze produsul achiziţionat în prime-time.

Stadionul “Ion Oblemenco” este în construcţie şi anul acesta nu va putea găzdui meciuri, iar “Extensivul” nu are nocturnă, aşa încât Universitatea ar fi nevoită să se “refugieze” la Severin sau Piteşti, deşi în discuţie intră chiar şi Bucureşti sau Giurgiu. Severinul, aflat la 100 de kilometri distanţă de Craiova, găzduieşte partidele de pe teren propriu ale celor de la Pandurii, iar la Piteşti (120 de km de Bănie) a jucat Steaua în sezonul trecut, alte arene cu nocturnă nefiind mai aproape de Craiova. Ar mai exista varianta amplasării unei nocturne mobile pe “Extensiv”, însă costurile sunt destul de mari şi conducerea grupării din Bănie se teme că ar putea apărea probleme la funcţionarea acesteia şi implicit riscul pierderii meciurilor cu 3-0. “Nu ştiu ce vom face dacă vom fi obligaţi să plecăm din Craiova, probabil vom opta pentru Severin” a spus Gigi Mulţescu.

Municipalitatea, prin contractul de asociere pe care-l are cu Universitatea Craiova, pune la dispoziţie stadionul pentru meciuri şi terenuri de antrenament, însă dacă televiziunile vor insista să programeze Universitatea la ore de maximă audienţă, nu există soluţie

Ieri s-a stabilit programul etapelor a 5-a şi a 6-a din Liga I. Alb-albaştrii vor juca la Timişoara, cu ACS Poli, luni, 22 august, de la ora 21, cu Viitorul, pe teren propriu, se va juca sâmbătă, 27 august, de la ora 18.30.