”Pescăruși psihopați” îi terorizează pe englezi

0
121

Pescărușii seamănă panică, în această vară, în Anglia, furând mâncare din mâinile turiștilor și atacând animale domestice.

Se pare că pescărușii preferă „fish and chips” de la turiștii din Brighton, celebră stațiune balneară din sudul Angliei. Păsările își aleg mai întâi victima și zboară foarte aproape de ea. Când cel care ține în mână mâncarea se sperie și o lasă să îi scape, ceilalți pescăruși se grăbesc să o recupereze. „Le plac totae felurile de mâncare, în afară de lămâi și tabasco”, spune proprietarul chioșcului. Un tânăr care lucrează la un chioșc unde se prepară pește prăjit spune că a văzut cum un pescăruș s-a așezat pe capul unei bătrâne care mânca un hot-dog, spre spaima consumatoarei.

Nu numai coasta este afectată de invazia pescărușilor, ci întreg sudul Angliei. „Cel mai mult ne deranjează zgomotul. Se rotesc în jurul caselor și țipă 24 de ore din 24”, se plânge un oficial al primăriei din Wiltshire. În sud-estul Angliei au murit în ultimele luni trei animale domestice (o broască țestoasă, un chihuahua și un yorkshire terrier) în atacuri ale pescărușilor.

Experții admit că numărul pescărușilor este mai mare ca niciodată și că păsările s-au obișnuit să trăiască în apropierea oamenilor. Ele pot fi deosebit de agresive în luna iulie, apărându-și teritoriul când cuibăresc. „Cred că avem o problemă”, a recunoscut premierul britanic, David Cameron, la BBC.

Fiindcă uciderea pescărușilor este interzisă, singurele metode împotriva lor ar fi distrugerea ouălor sau lansarea de păsări răpitoare.