Pe subiectul Codul Fiscal / „Aşteptăm la masa discuţiilor toate partidele politice parlamentare”

0
265

Deputatul de Dolj Ionuţ Stroe a precizat într-o declaraţie de presă că, pentru a se asigura un larg consens, pe Codul Fiscal, se aşteaptă ca toate partidele sa facă un pas către dialog.

„PNL salută faptul că UNPR a înţeles nevoia de dialog politic pe teme şi obiective majore pe termen lung şi le apreciază deschiderea şi disponibilitatea opoziţie. Scopul acestor consultari este atingerea unui consens real asupra temelor majore care țin de dezvoltarea țării într-un cadru de stabilitate, predictibilitate și responsabilitate. Dar, pentru a ne asigura de un larg consens, ne așteptăm ca toate partidele sa facă un pas către dialog”, a spus Ionuţ Stroe.

Partidul Naţional Liberal a propus, acum o săptămână, data de 17 august pentru o primă discuţie pe tema macrostabilităţii, respectiv a Codului Fiscal, încheierea unui nou acord cu FMI, BM şi CE şi Legea salarizării personalului bugetar, dar este flexibil în stabilirea unei alte date agreate de comun acord de toate partidele, înainte de sesiunea extraodinară preconizată pentru finalul lunii august.

„În aceste condiții, PNL așteaptă partidele politice parlamentare pe data de 17 august la discuții, dată agreată inclusiv de UDMR, sau oricând se consideră a fi un moment oportun și potrivit pentru dialog”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul doljean Ionuţ Stroe.