În arest la domiciliu pentru furt de componente de la sistem de irigații

0
128

Doi bărbați de 31, respectiv 35 de ani, din satul Livezi, comuna Podari, suspectați de furtul mai multor componente de la sistemul de irigații din Segarcea, au ajuns în arest la domiciliu, sâmbătă, în baza hotărârii Judecătoriei Segarcea, după ce fuseseră reținuți cu o zi mai devreme. Prejudiciul cauzat de cei doi este estimat la peste 30.000 lei.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, vineri, 7 august a.c., în urma activităților specifice de cercetare desfășurate, poliţiștii din Segarcea au identificat autorii unui furt de componente de la pivotul de irigații aparținând unei societăți din Segarcea.

În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că furtul a fost comis în perioada 1 – 20 iulie a.c., de Marius Cristian Crețan, de 35 de ani, şi Daniel Costinel Dragotă, de 31 de ani, ambii din satul Livezi, comuna Podari, județul Dolj. Cei doi au folosit la comiterea faptei o autoutilitară care a fost condusă de Marius Cristian Crețan, cu toate că nu poseda permis de conducere, iar componentele sustrase au fost comercializate în Craiova și Podari. Prejudiciul, în valoare de 30.800 lei a fost recuperat în proporție de 50% și urmează a fi restituit părții vătămate.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul IPJ Dolj, iar sâmbătă au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea care a decis să înainteze instanței de judecată propunerea de arestare preventivă a lui Crețan și Dragotă. Judecătoria Segarcea a respins însă propunerea procurorilor și a luat față de inculpați măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, ambii fiind consemnați la locuințele lor, din satul Livezi, și neavând voie să ia legătura unul cu altul sau cu martorii din dosar.