S-a dat drept avocat şi a înşelat patru persoane prin metoda „accidentul”

0
227

 

Un craiovean în vârstă de 31 de ani a fost reţinut de Poliţie pentru 24 de ore, în ziua joi, 8 august a.c., fiind suspectat de comiterea mai multor înşelăciuni prin metoda „accidentul”. Procurorii l-au prezentat, ieri, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, însă a fost respinsă. Completul de la Judecătoria Craiova care a analizat cazul a decis că nu se impune măsura arestării preventive a lui Alin Laurenţiu Dumitrescu, dispunând doar măsura obligatorie de a nu părăsi localitatea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, în dimineaţa joi, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de Ştefan S. (44 de ani), din comuna Cârcea, cu privire la faptul că mama sa, Elena S., de 69 de ani, din aceeaşi localitate, a fost contactată pe telefonul fix de un bărbat ce s-a recomandat a fi avocat şi care a informat-o că fiul său a accidentat un minor pe trecerea de pietoni, solicitându-le suma de 6.000 de lei pentru a se împăca cu familia victimei.

“În temeiul sesizării a fost constituită o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 1 Craiova şi 4 Coşoveni şi din poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Craiova care, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au organizat flagrantul. Poliţiştii l-au prins pe suspect, identificat în persoana lui D. Alin, de 31 de ani, din Craiova, în momentul în care ridica suma de bani solicitată părţii vătămate S. Elena, din comuna Cârcea.

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că acesta este autorul a încă trei înşelăciuni, prin metoda „accidentul”, comise la începutul lunii august, în dauna părţilor vătămate C. Floarea (81 de ani), C. Florică (72 de ani), din comuna Cârcea, şi P. Tudorel (70 de ani), din comuna Şimnicu de Sus. În baza probatoriului administrat de poliţişti în cauză, D. Alin a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.