Grupul „Tinerii Maicii Domnului” a sărbătorit 6 ani de la înfiinţare

0
236

Grupul „Tinerii Maicii Domnului” al Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova s-a întrunit, în urmă cu două zile, în cadrul unui moment festiv prilejuit de împlinirea a 6 ani de activitate. Grupul desfăşoară activităţi catehetice, culturale, recreative şi filantropice, îndeosebi în rândul copiilor. Astfel, au fost încheiate parteneriate cu mai multe grădiniţe şi centre speciale din Craiova, printre care Centrul de îngrijire şi recuperare a copilului cu handicap sever „Noricel”.

Potrivit preotului Mihai Scorbură, grupul de tineri creştini ortodocşi a fost înfiinţat la Mânăstirea Jitianu de lângă Craiova în anul 2007, iar de circa 2 ani îşi desfăşoară activitatea la Biserica paraclis mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi”, cu binecuvântarea ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

„În tot acest timp am desfăşurat o gamă diversă de activităţi, atât în plan social, cât şi cultural-religios. Astfel, am organizat periodic pelerinaje la aşezăminte monahale din Oltenia şi nu numai, excursii la diferite obiective culturale, întruniri în cadrul cărora dezbatem diferite teme de interes pentru tinerii zilelor noastre, întâlniri cu personalităţi ale vieţii cultural-religioase, vizite la centre sociale ce găzduiesc bătrâni sau copii şi chiar acasă la familii nevoiaşe. De asemenea, tinerii sunt implicaţi în viaţa bisericii noastre, participă la slujbele religioase, cântă la strană, sunt nelipsiţi de la acţiunile filantropice pe care le organizăm”, a precizat părintele Mihai Scorbură, coordonatorul grupului de tineri.

Activitatea desfăşurată de tinerii de la Biserica „Sfântul Gheorghe Vechi” a fost apreciată şi la nivelul Patriarhiei Române, grupul fiind premiat de PF Părinte Patriarh Daniel, anul trecut, de praznicul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, pentru bogata activitate social-filantropică din cadrul proiectului „Micul Samarinean milostiv”.