Ce o deranjează pe Olguţa

1
386

În urma scandalului Calangiu -Mircea Diaconescu, primarul Lia Olguţa Vasilescu scoate nuieluşa pe birou. Pe lista celor care merită să fie altoiţi sunt şefii şi angajaţii din instituţie, dar şi presa locală, care a început să spună lucruri “deranjante deja” despre persoana sa.

Lia Olguţa Vasilescu

Lista e deschisă de şefii de birouri şi servicii din Primăria Craiova. Chiar dacă unii au fost numiţi în funcţie chiar de către actualul primar, nici aşa nu scapă de săgeţile Liei Olguţa Vasilescu. Edilul le-a transmis, în conferinţa de presă de miercuri, că, deocamdată, nu au convins că-şi merită posturile şi că vor trebuie să-şi demonstreze capacităţile la concurs. “Nu sunt mulţumită nici la ora actuală de şefii de servicii sau de direcţii, aşa cum i-am numit. Vreau să îi văd la concurs să vedem cine va rămâne”. Olguţa Vasilescu a precizat că e foarte posibil ca, în urma concursurilor, să mai facă şi alte permutări, admiţând totodată şi faptul că se lucrează greu cu ea din pricina exigenţei: “Eu aştept anumite lucruri de la oameni şi unii dintre ei nu au înţeles asta. Şi o să vadă, în continuare, că sunt omul care nu tolerează deloc corupţia”.

Şpăgarii, înlocuiţi cu şomeri

Următorii pe lista primarului sunt funcţionarii publici, care nu îndeplinesc funcţii de conducere şi care intră în contact direct cu cetăţenii. Lia Olguţa Vasilescu le-a transmis angajaţilor că, dacă vor încerca să ia şpăgi în schimbul serviciilor, vor rămâne fără serviciu. “Sunt persoane în această primărie care trebuie să înţeleagă că totul se va face corect. Ştiu că salariile sunt mizerabile, 7 milioane de lei într-o primărie şi să îi ceri omului respectiv să nu ia şpagă, e greu să se descurce. Dar, pe de altă parte, trebuie să se gândească şi la faptul că sunt foarte mulţi şomeri care îşi doresc aceste locuri de muncă şi nu le au. Dacă nu sunt în stare să îşi facă datoria şi să nu se preteze la şpăgi, eu le spun că sub administraţia Olguţa Vasilescu nu vor lucra.”, a spus Olguţa Vasilescu, menţionând şi că tocmai a activat compartimentul de control intern în urma unor zvonuri care i-au ajuns la urechi.

Camere video pentru manichiuristele din birouri

De altfel, angajaţii sunt primii care vor lua contact cu măsurile de corecţie. Întrebat dacă achesează la ideea avansată de viceprimarul Cristina Calangiu de a monta camere video în birouri, primarul a răspuns că această soluţie era, de fapt, a sa: “Asta am spus-o şi eu în timpul campaniei electorale că vreau să pun camere video în Primărie. De ce? Pentru că am avut şi situaţii în care nişte persoane au spus că lor li se pare că ar fi ceva incorect. Şi, ca să nu planeze nici un dubiu, nici asupra mea, nici asupra angajaţilor din Primărie, cred că e bine să fie aşa. În al doilea, am avut persoane care au reclamat faptul că au intrat într-un anumit birou din primărie şi persoana respectivă îşi făcea unghiile. Eu nu am proba ca să pot să disponibilizez persoana respectivă de a doua zi. Dacă aveam cameră de luat vederi, aş fi putut să probez acest lucru şi să fac documentele necesare”.

Recomandări pentru presă

Nici presa nu a scăpat neurecheată. Deşi nu au trecut decât două luni de la instalare, primarul Lia Olguţa Vasilescu se declară deranjată de ceea ce se scrie despre ea. Edilul Craiovei i-a atenţionat pe reprezentanţii presei să aibă grijă cum se referă la persoana sa întrucât, de-a lungul carierei, nu a fost implicată în nici un scandal şi acest lucru îi conferă prezumţia de nevinovăţie. “Vă rog foarte mare atenţie atunci când vă referiţi la persoana mea. Sunt de 12 ani în viaţa publică, dacă pot spune aşa, şi niciodată nu s-a auzit despre mine vreun cuvânt că m-aş fi pretat la ceva care este ilegal. Vă rog să nu vă îndoiţi de probitatea mea până în momentul în care veţi avea probe”. Pe un ton radical, Olguţa Vasilescu a promis chiar că-şi va da demisia dacă se va dovedi că a încălcat legea. “Dacă veţi avea probe, eu vă garantez că îmi dau demisia a doua zi din această funcţie. Dar, până atunci, vă rog foarte mare grijă la ceea ce scrieţi despre persoana mea pentru că sunt chestiuni deranjante deja”, a atenţionat aceasta.

1 COMENTARIU

Comments are closed.