Azi, Supercupa României: Universitatea Craiova – CFR Cluj

0
587

Universitatea Craiova are pentru a doua oară ocazia de a câştiga singurul trofeu intern care-i lipseşte, Supercupa României. În 2018, Ştiinţa întâlnea, ca şi azi, pe CFR Cluj, din aceleaşi posturi: oltenii, deţinători ai Cupei României, clujenii, campioni.

Chiar dacă s-a jucat pe “Ion Oblemenco”, şi cu spectatori, spre deosebire de finala campionatului, de acum un an, Craiova a cedat în Supercupă cu 1-0. Răzvan Popa l-a faultat atunci pe Omrani în careu, iar Culio a marcat din penalty.

Universitatea Craiova şi-a prezentat echipamentul pentru noul sezon, înaintea antrenamentului oficial de pe Arena Naţinală, şi după ce Marinos Ouzounidis şi Marius Constantin au fost prezenţi la conferinţa de presă.

Marinos Ouzounidis: „Acum îmi cunosc mai bine jucătorii. Am analizat stilul lui CFR Cluj, va fi un meci greu, ei sunt campioni, au un nou antrenor, a adus lucruri noi, a întărit unele părți ale jocului, dar totul e de mentalitate la ei. Când ești campion de 4 ori la rând, ai altă mantalitate, acesta e punctul lor forte. Dar şi noi suntem într-un moment bun. Eu sper să putem câștiga în cele 90 de minute. Nu suntem acum la 100%, e normal pt aceasta perioadă. Vom avea în curând toți jucătorii la potențial maxim. Eu sunt mulțumit cu jucătorii pe care îi am, dar toţi antrenorii din lume vor transferuri”

Marius Constantin: Suntem motivați și avem argumente să începem bine sezonul. Cred că am făcut o pregătire bună, domnul Ouzounidis ne-a cunoscut mai bine, cred că suntem bine, dar rămâne să dovedim și pe teren. Fiind început de sezon, nu vorbim de oboseală. Nu va fi niciun avantaj, dar nici vreun dezavantaj”.

Şumudică a luat Supercupa cu Astra, după ce a învins chiar CFR Cluj, în timp ce Ouzounidis are Supercupa Ciprului, cu APOEL Nicosia. Partida de pe Arena Naţională se dispută cu spectatori, la 50 % din capacitate. Arbitrul întâlnirii va fi Adrian Cojocaru, din Galaţi, care ultima dată a arbitrat Universitatea Craiova la derby-ul din penultima etapă a sezonului regular, cu FCSB, scor 0-0, la Giurgiu, când Cicâldău a ratat un penalty.