Rotaru: „Mai aducem 2 jucători care să intre în primul 11”

0
122

Finanţatorul Universităţii Craiova a anunţat că Bancu şi Mitriţă nu vor pleca şi vor mai fi transferaţi jucători

După ce clubul pe care îl conduce s-a dezis de regula autoimpusă, a cedării unui singur jucător pe sezon, transferându-i în această vară în străinătate pe Băluţă, Gustavo şi Screciu, finanţatorul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, a ţinut să precizeze contextul în care au fost vânduţi aceşti fotbalişti şi a anunţat că nu vor mai fi alte plecări. Rotaru a adăugat că se negociază pentru achiziţia a încă doi jucători care să poată intra direct în primul 11, după ce a fost adus, pentru 1 milion de euro, Alex Cicâldău, de la Viitorul. „Gustavo este în China, iar Craiova primeşte 850.000 de euro, iar el va încasa 1,2 milioane de euro în 18 luni de contract. Gustavo e un caz special, era în ultimul an de contract şi riscam să-l pierdem gratis. Nu ne doream acest lucru, nu eram pregătiţi. Lui Screciu i-am dat o şansă, s-a dus la un club care promovează jucătorii tineri, oricum el nu era în primii 11. Lui Băluţă i-am promis că-i dăm drumul în vara aceasta când i-am schimbat clauza, în iarnă, şi a acceptat să nu plece la FCSB. Aici am slăbit puţin, voiam să atacăm cu el Europa League. Nicuşor Bancu nu va fi transferat anul acesta, ştie, am discutat cu el, vrea să facă un sezon foarte bun şi să rămână în zona echipei naţionale. Exclus să renunţăm la Mitriţă, el nici nu-şi doreşte să plece acum. Lucrăm la achiziţii, ne dorim să aducem jucători. Ne mândrim că l-am luat pe Cicâldău, e un jucător pe care ni l-am dorit mult, încă din iarnă, aşa cum a spus şi Gică Hagi. În continuare lucrăm să mai aducem jucători, mai avem nevoie de 2 jucători care să intre în primii 11. Credem că avem 3-4 jucători tineri care pot face pasul către Liga I. Pe Nemec l-am ofertat, dar nu vrea în România, noi credem că am făcut o ofertă mai bună decât FCSB pentru Nemec. Ne propunem podiumul anul acesta. Supercupa este un trofeu, ne dorim să-l luăm, dar la fel de importantă este şi prima etapă” a spus Rotaru la Prox.

Gustavo: „Întotdeauna voi fi oltean”

Aşa cum se ştia deja, Universitatea Craiova l-a cedat în China pe brazilianul Gustavo. Acesta a postat pe pagina sa facebook un mesaj emoţionant de despărţire. „În primul rând, vreau să mulţumesc Craiovei din adâncul inimii mele! Şi când zic Craiova, mă refer la toată bucuria pe care mi-a adus-o în cei doi ani petrecuţi aici! Acest oraş frumos, clubul de fotbal, cel care mi-a oferit oportunitatea să joc într-o structură atât de bine organizată, toţi cei care au lucrat cu mine, începând de la fiecare dintre colegii mei de echipă, LA tot stafful, toată lumea din club, în special Stelei “mama mea”, Steliana; prietenii pe care i-am întâlnit în primul an, Madson, Nuno, Kay, Acka, Pedro, cel care m-a ajutat să mă adaptez în Craiova atât de repede şi chiar să învăţ limba într-un mod natural; celor doi prieteni portughezi, Andre şi prietenul meu special care mi-a fost alături în cel de-al doilea sezon competiţional, Tiago, cel pe care îl consider acum un prieten de inimă! Şi nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc tuturor suporterilor Universităţii Craiova! În această perioadă am realizat o coeziune superbă pe care nu o voi uita niciodată! Ascultându-vă toate cântecele şi împingându-ne de la spate pe durata celor 90 de minute a fost ceva fantastic! Am simţit o emoţie de nedescris pe 27 mai, o dată care îmi va rămâne mereu în minte şi în inimă! Împreună am cucerit Cupa României, un nou trofeu care va rămâne în istoria acestui club uriaş! Ca o răsplată pentru toate momentele frumoase pe care le-am petrecut la Craiova, vă ofer acest video cu momentele noastre! Acum am acceptat o nouă provocare în China de care sunt foarte mândru, este o oportunitate mare pentru mine să-mi continui visul, dar sunt sigur de un lucru: întotdeauna voi fi oltean”

În acelaşi timpm clubul din Bănie a postat comunicatul prin care anunţă despărţirea oficială de Gustavo: „Aflat în ultimul an de contract, mijlocaşul Gustavo Di Mauro a decis să răspundă unei noi provocări şi va pleca în China. Clubul Universitatea Craiova a ajuns la un accord cu formaţia chineză Liaoning Whowin pentru transferul definitiv al unuia dintre jucătorii care a făcut parte din echipa ce a adus primul trofeu la Craiova după 25 de ani de aşteptare. Gusti, îţi mulţumim pentru tot ceea ce ai realizat la Ştiinţa în cei doi ani petrecuţi la Craiova! Mijlocaşul brazilian Gustavo Di Mauro a semnat cu Ştiinţa în vara lui 2016, după cinci ani petrecuţi în fotbalul italian. A început fotbalul la gruparea Audax Gremio, iar în Italia a evoluat pentru Salernitana, Lecce, Novara şi Messina. A debutat în alb-albastru în prima victorie stagională a sezonului 2016 – 2017, cu ASA Târgu Mureş. Tehnicitatea, viziunea în joc şi şutul puternic l-au recomandat pentru a îmbrăca sfântul tricou alb-albastru. Gustavo a evoluat în 39 de partide în sezonul competiţional 2017 – 2018 (32 în Liga I Betano, 5 în Cupa României şi două în UEFA Europa League), fiind unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei, reuşind să înscrie 14 goluri şi să ofere patru pase decisive. Îl felicităm pentru toate performanţele şi îi dorim mult succes la noua echipă.”