Olimpică de la Colegiul „Fraţii Buzeşti”, promotoare a culturii japoneze la Craiova

0
296

Cristiana Dimulescu este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi încă de la începutul anilor de liceu a făcut o pasiune pentru studiul culturii şi civilizaţiei nipone, pe care acum doreşte să le promoveze şi în rândul craiovenilor prin diverse manifestări în are liber. 

Cristina Dimulescu

Adolescenta a prezentat craiovenilor, sâmbătă, Festivalul Stelelor, care celebrează întâlnirea anuală a doi îndrăgostiţi care au fost despărţiţi de zeul Cerului. Momentul face parte din tradiţia japoneză şi a fost pregătit de elevă împreună cu prietenii săi. „Am creat chiar şi un club japonez, unde ne întâlnim şi discutăm despre cultura şi tradiţia japoneză”, a spus Cristiana. Eleva nu îşi doreşte doar să înveţe foarte multe despre japonezi, ci chiar să trăiască alături de ei.

În această vară va face prima vizită în Japonia

Cristiana Dimulescu se pregăteşte să devină cercetător în Japonia. A învăţat şi limba japoneză, atât în ceea ce priveşte scrierea, cât şi vorbirea. Ia lecţii de la profesorul Andreea Ghiţă, care a fost plecată în Japonia pentru trei ani. Îşi doreşte să-şi perfecţioneze însă cunoştinţele dobândite. În această vară, Cristiana va păşi pentru prima dată pe pământul nipon. „Voi face o excursie de două săptămâni, plătită din bani proprii, pentru a cunoaşte mai bine civilizaţia japoneză. Voi viza în special obiectivele turistice din zona Tokyo – Kiotto. Cu această ocazie îmi voi pune la punct şi cunoştinţele de vocabular”, a precizat eleva.

Îşi doreşte să studieze la o universitate japoneză

După ce se va întoarce din vacanţă, eleva Cristiana Dimulescu îşi va continua activitatea pentru a deveni studentă la una din universităţile japoneze. Eleva are rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale de Biologie. Cea mai recentă reuşită internaţională este medalia de argint obţinută la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. „Vreau să merg la facultate în Japonia. Îmi doresc să urmez acolo Facultatea de Biologie şi apoi să lucrez în neuro-cercetare. Vreau în Japonia pentru că îmi place foarte mult ţara. Mă atrage cultura lor şi mi se pare şi o provocare să te adaptezi acolo, să înveţi limba, să îţi faci prieteni”, a adăugat Cristiana Dimulescu.