Elevii îşi pun speranţele în reevaluare – În Dolj s-au înregistrat 1.570 de contestaţii la bacalaureat

1
706

Prima sesiune de bacalaureat s-a finalizat cu procent mic de promovare. 57% din candidaţi au picat examenele la nivel de ţară. Cei care s-au simţit nedreptăţiţi au avut ocazia, ieri, să depună contestaţii. În Dolj, s-au înregistrat astfel 1.570 de cereri de reevaluare a lucrărilor. 

Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la Matematică – 604. La această disciplină au „picat” şi cei mai mulţi elevi, peste 3.000. De altfel, şi anul trecut aproape 4.000 de elevi din Dolj nu au promovat examenul la Matematică. Disciplina este obligatorie la examen în cazul elevilor care sunt înscrişi la specializări de profil real şi tehnic. Liceenii de la specializările cu profil uman au ca variantă Istoria. Şi la această disciplină s-au înregistrat în acest an 91 de contestaţii.

Alte 455 de cereri de reevaluare a lucrărilor au fost înregistrate la proba scrisă de Limba şi literatura română. La ultima probă scrisă a acestei sesiuni, la alegere din aria profilului, au fost înregistrate 420 de contestaţi, cele mai multe fiind pentru Biologie.

Jumătate din elevii respinşi au depus contestaţii

Mai bine de jumătate dintre elevii care au depus contestaţii nu au reuşit să promoveze sesiunea. În Dolj, sunt 3.847 de elevi în această situaţie. Prin reevaluarea lucrărilor, aceştia speră să treacă în rândul celor promovaţi.

Potrivit metodologiei, se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum 6. Cei care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi „respinşi”. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6,00.

1 COMENTARIU

  1. asa multi promovati au depus contestatie?
    aproape jumatate?
    cred ca nu prea stii sa te exprimi.
    ai luat bacalaureatul?

Comments are closed.