Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a întreprins ieri o vizită pe unul din şantierele deschise în sudul judeţului. Şi anume, pe drumul judeţean DJ 552, Craiova-Cetate.
“Pe toată lungimea drumului se află echipele constructorilor, dar sunt zone în care lucrările avansează greoi și am avut nevoie de justificări din partea antreprenorilor”, a menţionat şeful administraţiei judeţene. După părerea sa, cele mai avansate lucrări sunt pe tronsonul 2, între Râpa Roșie și Cetate, tronson care este asfaltat pe toată lungimea. “În plus, s-a început deja turnarea stratului final, de uzură, muncitorii lucrând astăzi în Vârtop. Peste 1000 de tone de mixtură asfaltică se toarnă în fiecare zi, cu un avans de 1,5 kilometri pe zi. Astfel, în aproximativ 3 săptămâni se va finaliza amenajarea cu stratul de uzură pe toată lungimea tronsonului 2. Constructorul va continua apoi cu montarea indicatoarelor, a parapeților pietonali și cu trasarea marcajelor rutiere”, a mai consemnat Cosmin Vasile.
Totodată, în urma acestei vizite, s-a mai constatat că pe primul tronson al drumului, între Craiova și Râpa Roșie, există zone în care nu s-a respectat graficul de execuție, astfel că sunt întârzieri ce provoacă disconfortul localnicilor. “În acest sens, le-am solicitat reprezentanților constructorilor să ia măsuri pentru suplimentarea forței de muncă pe șantiere și pentru creșterea ritmului de execuție. Am primit asigurări ca zonele neasfaltate din Lazu și Terpezița vor fi amenajate în cel mai scurt timp posibil. În plus, constructorii și-au luat angajamentul că vor soluționa problemele legate de accesele la proprietăți, acolo unde înălțarea drumului a creat astfel de situații. În următoarea perioadă se va încheia și disconfortul din intravilanul comunei Bucovăț, în zona din apropierea podului de peste Jiu. Acolo se lucrează în această perioadă la structura rutieră a drumului și la sistemul de preluare a apelor pluviale”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
Drumul Craiova-Cetate se reabilitează și se modernizează cu fonduri europene atrase de Consiliul Județean Dolj, în valoare de aproape 170 de milioane de lei. Șapte comune și câteva zeci de mii de locuitori vor beneficia de condiții de drum la standarde înalte odată cu încheierea acestui efort financiar și uman imens.