Începe Conferința Internațională „Politică. Diplomație. Cultură”

0
77

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 10-13 iunie, cea de-a II-a ediție a Conferinței Internaționale „Politică. Diplomație. Cultură”, la care vor lua parte cercetători, profesori universitari și personalități ale lumii științifice. Deschiderea oficială va avea loc mâine, 11 iunie, ora 10.00, în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu” a instituției, în prezența managerului Lucian Dindirică, a rectorului Universității din Craiova, Dan Claudiu Dănișor, și a prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean, directorul Departamentului de Istorie și Relații Internaționale al Universității craiovene.

Lucrările se vor desfășura apoi, pe parcursul zilelor de joi și vineri, în cadrul a patru secțiuni: „Istorie politică medievală și modernă”, „Istorie politică contemporană”, „Studii culturale” și „Diplomație și studii europene”, iar comunicările susţinute vor fi publicate ulterior într-un volum. Între participanții la conferință se vor afla academicianul Dan Berindei și prof. univ. dr. Adrian Cioroianu – decanul Facultății de Istorie a Universității din București.

Conferința Internațională „Politică. Diplomație. Cultură 2.0” este organizată în parteneriat cu Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor” al Academiei Române, Academia Oamenilor de Știință din România (Secția Științe istorice și arheologice) și Universitatea din Craiova (Facultatea de Drept și Științe Sociale – Departamentul de Științe Sociale).

 Potrivit managerului Lucian Dindirică, scopul conferinței este „de a crea punți de legătură trans și interdisciplinare cu personalități ale vieții publice, politice, dar și culturale și academice”. Prima ediție a evenimentului a avut loc în perioada 10-13 aprilie 2013.