Filarmonica „Oltenia” deschide stagiunea estivală cu un recital de pian

0
455

Numai ce a încheiat, vineri, 6 iunie, stagiunea muzicală 2013-2014, cu un concert Beethoven, că Filarmonica „Oltenia” deschide, săptămâna aceasta, stagiunea estivală 2014. Evenimentul anunțat este un recital susținut de pianista Coral Solomon, din Canada, care va oferi spre audiție Sonata în Mi bemol major, Hob. XVI/52, de Joseph Haydn, Variaţiuni pe o temă de Corelli, de Serghei Rahmaninov, și Humoresque, op. 20, de Robert Schumann. Recitalul va avea loc joi, 12 iunie, ora 19.00, biletele fiind puse în vânzare la prețul de 10 lei, cu reducere la jumătate pentru elevi, studenți și pensionari.

Coral Solomon (20 de ani) s-a stabilit în Canada în anul 2004 şi actualmente este studentă bursieră (anul III) la Cleveland Institute of Music, la clasa renumitului pianist de origine italiană Antonio Pompa-Baldi. Anterior a studiat pianul sub îndrumarea maestrului Dan Atanasiu (pianist virtuoz de origine română) şi a pianistei de origine canadiană Patricia Parr.

Absolventă a Young Artists Performance Academy din cadrul Royal Conservatory of Music din Toronto, Coral Solomon a primit numeroase premii la diverse concursuri: Premiul I la Toronto Sinfonietta Concerto Competition, Clifford Poole Memorial Piano Competition, Toronto Music Festival, Kiwanis Toronto Music Festival şi Marele Premiu la YIPS Music Festival, North York Music Festival, Oshawa Music Festival şi York Region Music Festival.

În calitate de câştigătoare a American Protégé International Concerto Competition, Coral Solomon a fost invitată să cânte la Carnegie Hall (New York) în decembrie 2012. De asemenea, tot în decembrie 2012 a întreprins primul turneu de concerte în Romania, împreună cu Orchestrele Simfonice ale Filarmonicilor din Piteşti şi Bacău, şi a susţinut un recital la Sala Mică a Ateneului Român. Consecutiv, în martie 2013 şi 2014 a revenit în România, evoluând ca solistă în concerte alături de Orchestrele Simfonice ale Filarmonicilor din Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Braşov, Arad şi Timişoara.

Stagiunea estivală a Filarmonicii „Oltenia” va continua până la sfârșitul lunii septembrie și va cuprinde o serie de evenimente muzicale care se vor desfășura la sediul instituției, dar mai ales în aer liber, în centrul Craiovei și în cartiere. Următorul va avea loc vineri, 13 iunie, de la ora 19.00: concertul simfonic extraordinar susținut de Orchestra Simfonică (dirijor: Cristopher Petrie, din Anglia), de soliștii Ioana Chiriac (pian) și Filip Papa (violoncel), cu lucrări de Enescu, Mozart și Elgar.