Ateneul Național din Iași ajunge în Băileşti, Calafat, Dăbuleni şi Segarcea

0
496

Ateneul Național din Iași, în an aniversar – 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului și 99 de ani de la inaugurare – a pornit unul dintre cele mai ample și de impact proiecte cultural-artistice realizate până în prezent: Turneul Național „Unire prin Cultură”. În cadrul acestuia, patru reprezentaţii vor avea loc şi în Dolj.

  • 10 mai, ora 12.00: Băilești, Casa de Cultură „Amza Pellea” – piesa de teatru „Aventuri cu… DL. GOE”
  • 10 mai, ora 17.00: Calafat, Casa de Cultură – piesa de teatru „Aventuri cu… DL. GOE”
  • 11 mai, ora 11.00: Dăbuleni, Casa de Cultură – „Peter Pan”
  • 11 mai, ora 17.00: Segarcea, Casa de Cultură – piesa de teatru „Peter Pan”

Anul 2019 este plin de însemnătate pentru Ateneul Național din Iași, întrucât celebrează 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului și 99 de ani de la inaugurare. În acest context, pe lângă tot programul cultural-artistic pe care îl realizează pe plan local, instituţia şi-a propus să-şi ducă piesele în cât mai multe localități din România și din străinătate.

«În toate localitățile în care va poposi, echipa Ateneului Național din Iași va promova Iașul,  care poartă titulaturile de „Oraș Regal” începând cu anul 2018 și de „Capitală istorică a României” de la începutul anului 2019. Totodată, Iași este câștigătorul titlului de „Capitala Tineretului din România”, ediția 2019 – 2020, astfel încât ne bucurăm să putem transmite, în acest turneu, cordiale salutări și din partea echipei rISeUp tuturor celor care vor veni la spectacolele noastre», se precizează într-un comunicat de presă. Pe toată perioada turneului, managerul instituţiei, Andrei Apreotesei, va fi prezent alături de echipa Ateneului Național din Iași.

Deplasarea va fi realizată cu ajutorul celor trei autobuze ale Companiei de Transport Public Iași, al căror exterior a fost personalizat, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului. Pe fiecare laterală a autobuzelor se regăsește mesajul „Iașul salută România Mare!”, iar pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului românesc, precum și pentru realizările românilor de-a lungul timpului.

«Stagiunea celor 100 de ani reprezintă o perioadă în care ne dorim să oferim cât mai multe momente artistice de calitate românilor. Continuând frumosul drum început în 2018, sperăm ca până la finalul anului 2019 să reușim să jucăm în cel puțin 100 de localități din România și să vizităm toate județele țării», se mai precizează în comunicat.