Finalişti, după 18 ani

0
265

Universitatea Craiova a pierdut returul cu FC Botoşani, dar s-a calificat în ultimul act al Cupei României

În anul remontadelor europene, Botoşaniul a sperat şi ea să recupereze acel 1-5 încasat în Bănie, în turul semifinalei Cupei României. Şi speranţele moldovenilor au fost alimentate din start, fiindcă au marcat în primul sfert de oră al returului. Un lanţ de gafe ale craiovenilor şi un Moruţan dezlănţuit i-au prilejuit lui Axente reuşita. Mateiu l-a deposedat pe Mitriţă, Zlatinski n-a pus umărul în contră, Kelic şi Tiago Ferreira s-au bâlbâit pe rând, iar Mitrovic a scăpat mingea din mâini. Botoşaniul s-a aprins, mai ales că imediat Roman a marcat şi el, dar după ce-l faultase pe Mitrovic. Olimpiu Moruţan i-a terorizat pe craioveni în prima repriză, de la el plecând majoritatea acţiunilor. Viitorul fecesebist a fost practic peste tot şi aproape imposibil de deposedat de fundaşii craioveni, parcă hipnotizaţi de şerpuirile jucătorului de 19 ani. Totuşi, Moruţan a ratat şansa de a dubla avantajul până la pauză, când a luftat incredibil, iar pe urmărire Roman a tras în Briceag. Moldovenii au avut o primă repriză bună, dar au fost haotici la finalizare, în timp ce Craiova, deşi nu a călcat în careul advers, părea liniştită la adăpostul avantajului din tur, chiar dacă tradiţia indica înfrângeri la toate vizitele la Botoşani.

Şi partea secundă a început tot cu gazdele într-o ofensivă totală, iar Craiova degaja aiurea orice minge, aşteptând să treacă minutele şi să se vadă în finală. Alb-albaştrii au părut şi obosiţi după meciul de la Cluj, în care Mangia a refuzat să-şi menajeze jucători pentru obiectivul principal: Cupa României. Ştiinţa a intrat prima oară în careul advers după o oră de joc, iar ghinionul gazdelor a fost că a făcut-o Mitriţă, care s-a distrat cu Plămadă şi l-a executat pe Cobrea în colţul scurt. Când Botoşaniul părea să renunţe la gândul remontadei, i-a retrezit speranţele Kelic, cu un luft incredibil, iar Golubovic a găsit imediat lobul peste Mitrovic. Rodriguez şi Roman puteau repune calificarea în discuţie, dar şuturile lor n-au prins poarta, în timp ce Burcă l-a nimerit cu capul pe Mitrovic. Pe final, Botoşaniul a renunţat să mai spere, iar Burlacu a ratat egalarea, singur cu Cobrea.

După 18 ani, Craiova ajunge din nou în finala Cupei României şi are şansa să câştige iar un trofeu, după 25 de ani.

Craiova – FCSB, primul meci cu „casa închisă” pe noul „Ion Oblemenco”

Partida din penultima etapă a play-off-ului, de luni, 14 mai, ora 20.45, dintre Universitatea Craiova şi FCSB, va fi prima care se va disputa cu „casa închisă” de la deschiderea noului „Ion Oblemenco”. Fanii olteni au epuizat biletele cu cinci zile înainte de meci, iar clubul din Bănie a anunţat deja de ieri „sold-out-ul”. „Biletele la ultimul meci al echipei noastre de pe teren propriu din acest sezon competiţional, cel cu FCSB, s-au epuizat de astăzi! Clubul Universitatea Craiova mulţumeşte tuturor suporterilor alb-albaştri care şi-au achiziţionat tichete la meciul cu FC FCSB şi face apel să îi susţină pe „leii” din teren din primul şi până în ultimul minut de joc. Cu un stadion plin în spate, suntem convinşi că Ştiinţa va face un meci mare! Acum nu ne mai rămâne decât să colorăm VulcanulDePeOblemenco în sfintele culori alb şi albastru: fularele, eşarfele şi steagurile trebuie să facă parte din arsenalul tău de luni seara, de la ora 20:45” este anunţul clubului din Bănie. 31.000 de locuri are arena din Bănie, care a avut recordul de asistenţă la meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj 2-1, din sezonul regulat, circa 28.000 de spectatori fiind prezenţi atunci la meci.