Sărbătoare la Liceul Tehnologic Auto

0
262

Ieri, Liceul Tehnologic Auto din Craiova a îmbrăcat haine de sărbătoare, fiind vorba despre „Ziua liceului”, una destinată „Porţilor deschise”, la care au venit, pentru a lua contact cu oferta de învăţământ, pentru anul şcolar 2017/2018, elevi şi cadre didactice de la unităţi de învăţământ gimnazial din Craiova şi din judeţ. Au avut loc şi festivităţi de premiere, pentru elevii merituoşi, cei care îşi merită diplomele şi respectul, prin rezultatele obţinute.

lat2Curtea Liceului Tehnologic Auto (LTA) a fost, ieri, plină. Din Craiova şi judeţ au venit elevi, însoţiţi de cadre didactice, care au ţinut să vadă oferta prezentată de Liceul Auto din Craiova. Manifestările au debutat în cancelaria LTA, unde alături de conducerea unităţii de învăţământ, au fost prezenţi şi reprezentanţii partenerilor economici, implicaţi activ în dezvoltarea procesului educaţional, cu precădere în ceea ce ţine de învăţământul profesional şi tehnic, cu o componentă de viitor, cea a învăţământului  dual. „Suntem într-o zi mare, în care sărbătorim Independenţa României şi Ziua Europei şi de aceea suntem mândri că organizăm sărbătoarea liceului nostru în aceeaşi zi. Avem lângă noi reprezentanţi ai partenerilor noştri economici, cei cu care lucrăm împreună pentru procesul educaţional, cu precădere în învăţământul profesional şi tehnic, cu noua componentă din 2017/2018, învăţământul  dual. Lîngă noi, sunt cei care ne asigură desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional: Cristina Nica (SC Popeci Utilaj Greu), Victor Osiac (SC RECON), Liviu Ungureanu şi Alexandru Cănuci (CUMMINS GENERATOR TEHNOLOGIES), Bianca Bădulescu (TIAB). Ne dorim să fim în prima linie, iar motto-ul nostru – „Performanţă şi prestigiu” – să fie cât se poate de actual. Avem, astăzi, 17 unităţi şcolare de învăţământ gimnazial, din Craiova şi din judeţ, care au ţinut să participe la sărbătoarea noastră, prin elevi şi cadre didactice. Suntem mândri de elevii noştri şi de cei care i-au pregătit ”,  aprecizat prof. Georgică Bercea-Florea, director al LTA.

Partenerii economici, mulţumiţi

latNu sunt lipsite de importanţă declaraţiile reprezentanţilor partenerilor economici ai LTA. „Suntem de foarte mulţi ani implicaţi în sprijinirea educaţiei la Liceul Tehnologic Auto. Practic, mă simt ca acasă aici. Avem nevoie de specialişti, de aceea sprijinim acest proces. Se simte lipsa unor meseriaşi pe piaţa muncii” – Cristina Nica; „Parcă sunt din nou la liceu. Avem trei ani de experienţă alături de acest liceu şi suntem foarte mulţumiţi. Unul dintre punctele noastre de valoare constă în implicarea în comunitate” – Liviu Ungureanu. „Suntem la început, dar ne-am implicat, deoarece avem nevoie de meseriaşi. Prin legătura cu dumneavoastră ne dorim să obţinem muncitori calificaţi” – Victor Osiac.

Aprecieri din teritoriu

lat3Aşa cum aminteam, 17 unităţi de învăţământ gimnazial din Craiova şi din judeţ au participat la prezentarea făcută de LTA. Din judeţ amintim, Celaru, Leu, Ghindeni, Teasc, din Craiova, Şcolile Gimnaziale „Mircea Eliade”, „Mihai Eminescu”, „Nicolae Bălcescu”, „Sf. Dumitru”. „Colaborăm foarte bine cu acest liceu şi am văzut deschidere din partea elevilor noştri, dar trebuie ca şi părinţii să se implice. Cred că foarte mulţi dintre copii au o şansă, dacă aleg forma de învăţământ profesional, mai ales dual”, a spus prof.  Simona Negru, director al Şcolii Gimnaziale din Ghindeni. La rândul său, prof.  Cosmin Floricel, director al Şcolii Gimnaziale din comuna Teasc, a menţionat: „Am venit astăzi pentru a le arăta copiilor oportunităţile pe care le au. Cred că va fi un succes, mai ales că, din satul Secui, sunt tineri care deja urmează cursurile acestui liceu”. De asemenea, prof.  Gheorghe Pîrva, director adjunct al Şcolii Gimnaziale „Sf. Dumitru” din Craiova a arătat că „cei 20 de elevi care sunt, astăzi, lângă mine, au venit să vadă ofertele, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei ştiu multe despre domeniul tehnic”.

Premii pentru cei mai buni

lat1Poate cea mai frumoasă parte a manifestărilor de ieri a fost cea a premierii elevilor merituoşi. Astfel, SIMODe, reprezentant PEUGEOT, a înmânat un motoscuter, pentru „Mecanicul anului”, la care au fost înscrişi foarte mulţi competitori. Laureatul este  Nicolae Aurelian Fieraru. De asemenea, Opriţoiu Radu a fost premiat pentru obţinerea locului al II-lea la Olimpiada Naţională – aria curriculară „Tehnologii/Electric, Electrotehnică, Electromecanică”. Un moment important a fost cel al tragerii la sorţi pentru elevii veniţi din alte unităţi şcolare, cîştigătorii primind mingi de fotbal, echipament sportiv şi o tabletă. Cel care a oficiat ceremonia a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Băniei,  Sorin Cîrţu, iar invitaţia a fost foarte bine aleasă, cu atât mai mult cu cât LTA are şi modul vocaţional, iar echipa de fotnâbal a ocupat, acum câţiva ani, locul al III-lea la Campionatul Mondial Şcolar.