Acces liber pentru public la repetiţiile de balet ale artiştilor Operei craiovene

0
273

balet 3Opera Română Craiova sărbătoreşte în această perioadă Zilele Europene ale Operei, alăturându-se celor peste 70 de instituţii şi companii de profil din 18 ţări de pe continent. Pe lângă cele trei spectacole programate cu acest prilej, („Boema” de Giacomo Puccini – 7 mai, „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi – 9 mai, şi un concert de muzică de cameră – 13 mai, ora 18.00, la Cercul Militar Craiova), instituţia organizează, astăzi, o repetiţie de balet cu public.

«Considerând că o celebrare a muzicii este o sărbătoare a artiştilor, dar şi a iubitorilor ei, Opera Română Craiova îşi doreşte o apropiere de oameni, de comunitate. Astfel, pe 10 mai, de la ora 11.00, la sediul din strada „Mihai Viteazul” nr. 7, va avea loc o repetiţie de balet cu public. Accesul este liber, în limita celor 30 de locuri disponibile, rezervările putând fi făcute la adresa de e-mail imagine@operacraiova.ro sau la numărul de telefon 0351.405.495», se menţionează într-un comunicat de presă al Operei craiovene.

Pe parcursul unei ore, publicul va putea urmări fragmente din spectacole precum „Silvia”, de Emmerich Kalman, montat – în mai 2015 – de regizorul maghiar Kurthy Andras, de la Opera de Stat din Budapesta, împreună cu scenograful craiovean Răsvan Drăgănescu şi coregraful clujean Adrian Mureşan, şi cea mai recentă premieră, din 8-9 aprilie 2017, cu „Voievodul ţiganilor” de Johann Strauss-fiul, în regia Arabelei Tănase, scenografia lui Răsvan Drăgănescu şi coregrafia de Laurenţiu Nicu.

În fiecare an, în sfârşitul de săptămână apropiat zilei de 9 Mai (Ziua Europei), operele din Europa şi nu numai îşi deschid porţile către un public nou şi către cel existent pentru a celebra această formă de artă şi talentul celor care o produc. Zilele Europene ale Operei (European Opera Days) sunt o iniţiativă comună a organismelor Opera Europa şi RESEO, în colaborare cu United States of Opera – Benelux, Opera XXI – Spania, Réunion des Opéras de France, NOCC – Marea Britanie, OperaNorge – Norvegia şi AMT – Rusia. Ediţia de anul acesta, a XI-a, intitulată „Opera Panorama”, este o sărbătoare a diversităţii operei, o invitaţie de a descoperi ce are unic fiecare companie de operă şi cum este reflectată pe scenă această unicitate.