Spectacol de teatru-tango şi muzică live pe scena Filarmonicii „Oltenia”

0
301

Filarmonica „Oltenia” va găzdui duminică, 15 mai, de la ora 19.00, un spectacol de muzică live şi teatru-tango. „Luna Tango Concert” aduce împreună dansatori şi muzicieni care dau naştere unui eveniment care îşi propune să aducă arta tango-ului argentinian mai aproape de publicul din România. Biletele sunt disponibile la Agenţia Filarmonicii craiovene, la preţul de 55 lei.

LunaTangoConcert_finalAsociaţia pentru Cultură şi Tango revine la Craiova cu un nou spectacol de muzică live – tango – teatru, după succesul de anul trecut, din 9 septembrie, de la Opera Română din Craiova. Mariano Castro, Cvartetul Passione şi trupa de dansatori de tango vor prezenta publicului, pe scena Filarmonicii „Oltenia”, spectacolul „Luna Tango Concert”. Mariano Castro este pianist, chitarist şi compozitor. Împreună cu grupul Narcotango a fost nominalizat de două ori (în 2009 şi 2010) la Premiile Grammy Latino pentru cel mai bun album de tango. A realizat turnee în SUA, Canada, Europa şi America Latină. El este conducătorul orchestrei şi aranjorul partiturilor muzicale „Luna Tango Concert”.

Potrivit organizatorilor, «spectacolul „Luna Tango Concert” este bazat pe o poveste de tango inspirată din serile de tango argentinian şi adusă în faţa publicului într-o formă inovativă de regizorul şi coregraful spectacolului Vanda Ștefănescu. „Luna Tango Concert” este un spectacol despre diferitele feţe ale tangoului argentinian, o poveste de tango personală care se transformă continuu pe acorduri de pian, vioară, violă si violoncel».

Pe acordurile muzicii din „Luna Tango Concert” vor dansa Levente Szasz – artist la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti şi şase dansatori de tango argentinian. Este vorba despre Lucian Stan – semifinalist la Campionatul European de Tango, Todi, Italia, Tango Salon (2014), participant la Campionatul Mondial de Tango Excenario din Buenos Aires (2015); Raluca Aldea – semifinalistă la Campionatul European de Tango din Roma – tango de scena (2012), finalistă la concursul Romania Dansează difuzat de Antena 1 (2013); Anca Ionescu şi Traian Ionescu – cuplu de dansatori de tango argentinian de peste 5 ani, fondatori ai Asociaţiei pentru Cultură şi Tango; Laurenţiu Lungianu şi Maria Popa – cu o experienţă vastă ca şi dansatori şi profesori de tango argentinian, au participat la nenumărate spectacole şi au realizat nenumărate demonstraţii de tango.

Spectacolul „Luna Tango Concert” este organizat de Asociaţia pentru Cultură şi Tango în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Filarmonica „Oltenia”, cu sprijinul Academiei Naţionale de Tango din Austria, Ambasadei Argentinei la Bucureşti, Institutului Cervantes din Bucureşti şi Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.