Primarul şi viceprimarul din Mârşani la judecată pentru abuz în serviciu

0
728

Primarul şi viceprimarul comunei Mârşani, împreună cu alte 10 persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru infracţiuni de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals. Dosarul, în care cei 12 inculpaţi sunt acuzaţi că au creat un prejudiciu de peste 340.000 lei, s-a înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova la aproximativ două săptămâni după ce primarul, „vicele” şi alte opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar în acest moment este analizat de judecători în procedura camerei preliminare.marsani primar ghencioiu

Pe 18 aprilie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Constantin Ghencioiu, 67 de ani, din Mârşani (primarul comunei), Laurenţiu Răducanu, de 35 de ani (viceprimar), Marcel Gugu, de 60 de ani, din Craiova (fost director la Şcoala nr. 1 Mârşani), Constanţa Anghel, de 63 de ani (contabila primăriei), Marioara Dan, de 55 de ani, din localitatea Mârşani (contabil la Şcoala nr.1 Mârşani), Tudor Cîrjaliu, de 46 de ani, din comuna Mîrşani (administrator al unei societăţi comerciale), Mădălina Tănăsescu, de 34 de ani, din Craiova (tot administrator de societate comercială), Marcel Tănăsescu, de 62 de ani (proiectant), Daniela Mitre, de 50 de ani, din Craiova (diriginte şantier) şi Paul Brădiş, de 47 de ani, din Craiova (diriginte şantier), împreună cu Alina Pîrvu şi Florentina Stoian, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals.

Primii 10 dintre inculpaţi au fost reţinuţi pe 6 aprilie a.c., după ce oamenii legii au făcut 12 percheziţii în Craiova, Cârcea şi Mârşani, de unde au ridicat şi documente necesare pentru probarea activităţii infracţionale, însă o zi mai târziu au fost puşi în libertate, întrucât Judecătoria Craiova a respins cererea de arestare preventivă a inculpaţilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut în sarcina inculpaţilor faptul că, „în perioada 2009 – 2015, G.C., reprezentanţii U.A.T.C. Mârşani, fără a respecta procedura din domeniul achiziţiilor publice, au încheiat contracte de achiziţii directe de produse şi servicii cu diferite societăţi comerciale, respectiv au atribuit prin organizarea unor licitaţii publice trucate contracte de achiziţii unor societăţi comerciale, acceptând, astfel, la plată facturi pentru produse şi servicii care nu au fost recepţionate sau executate în realitate. Astfel, primarul comunei Mârşani a concesionat un teren unei societăţi comerciale cu încălcarea Hotărârii Consiliului Local Mârşani, prejudiciind bugetul local. De asemenea, în cazul unor contracte de prestări servicii având ca obiect reabilitarea unor imobile, alimentarea cu apă în sistem centralizat şi pietruirea unui drum comunal, au fost efectuate plăţi nejustificate. Prin plăţile nelegale efectuate de către reprezentanţii U.A.T.C. Mârşani, s-a produs un prejudiciu total bugetului consolidat al statului în valoare de peste 340.000 lei”. Dosarul este acum în procedura camerei preliminare la Judecătoria Craiova.