Brăţara şi duşul, obligatorii la Water Park

0
355

Water Park-ul de la Parcul Tineretului este gata şi va fi inaugurat pe data de 1 iunie. Până pe 20 mai, craiovenii pot să consulte regulamentul de funcţionare, cu tot cu condiţiile de acces. În principal, vor fi obligatorii brăţările pe culori şi duşurile. De ultimele va trebui musai ţinut cont înainte de intrarea la piscine, tobogane şi chiar saune.

parc 1Water Park-ul va fi deschis în fiecare zi, între orele 10.00 şi 20.00, accesul la piscine fiind permis în tot acest timp, iar accesul la tobogane doar între orele 11.00 şi 18.00. Vizitatorii vor intra în parc după ce vor plăti biletul de intrare, iar de la casierie li se vor înmâna brăţări individuale de acces. Aceste brăţări vor fi confecţionate din silicon, pe culori, şi nu se vor putea împrumuta. Regulamentul spune că dacă o persoană părăseşte parcul, fie şi pentru câteva minute, brăţara de acces va fi anulată fără nici o despăgubire sau rambursare a costului acesteia din partea Water Park. La fel de important, copiii sub 16 ani au voie în parcul de distracţii doar însoţiţi de un adult şi supravegheaţi pe toată durata şederii.

Fără mâncare şi băutură în apă

Înainte de a folosi piscinele şi toboganele, fiecare persoană trebuie să folosească mai întâi duşurile. Nu este permis să se intre în piscine cu îmbrăcăminte şi încălţăminte în picioare, regulamentul spunând că inclusiv copii mici vor avea nevoie de scutece adecvate. Nu este permis nudismul şi nici expunerea topless şi nici vorbitul la telefonul în piscine. De asemenea, nu este voie să se intre în apă cu mâncare şi băutură. Cei care folosesc bazinele şi toboganele nu au voie să sară în apă, să facă scufundări sau să provoace îmbrânceli. În piscine nu vor putea să intre persoanele care suferă de boli de piele sau boli contagioase sau alte boli care pot să includă leşinuri, aritmii cardiace, boli cardiace, tensiune, fobii sau episoade de pierdere a cunoştinţei.parc

Copiii sub 16 ani au interzis la saună

Și saunele se folosesc în condiţii speciale, care au fost stabilite prin regulament. În primul rând, accesul la saună pentru copiii sub 16 ani este interzis. Cei care doresc să facă saună trebuie să ştie dacă le permite sănătatea, accesul făcându-se pe proprie răspundere. Înainte de a intra la saună, fiecare persoană trebuie să folosească duşul. Accesul se face fără şlapi sau papuci, în schimb fiind obligatoriu să aibă un prosop. Aşezarea pe băncuţele din incinta saunei este permisă numai după ce va fi întins în prealabil un prosop. Recomandarea va fi ca staţionarea în incinta saunei să nu depăşească 10-15 minute, întrucât staţionarea prelungită poate produce stări de greaţă, dureri de cap, ameţeli şi chiar leşin.

Cinci brăţări pentru vizitatori

Regulamentul vine şi cu taxe de acces. Sunt propuse cinci taxe, pentru fiecare fiind atribuită câte o brăţară colorată. Brăţara alba corespunde cele mai mici taxe – 24 de lei – şi este pentru copiilor între 5 şi 10 ani, aceştia având acces în parc pe durata întregii zile. Copiii peste 10 ani trebuie să plătească 36 de lei şi primesc o brăţară albastră, care este valabilă tot o singură zi. În week-end, tarifele sunt puţin mai mari. Copiii între 5 şi 10 ani plătesc 34 de lei pentru o zi de sâmbătă sau duminică petrecută în parcul de distracţii şi primesc o brăţară roşie. Cei peste 10 ani vor plăti 50 de lei, în week-end, şi vor avea o brăţară neagră. Brăţara verde este pentru accesul la saune, taxa propusă fiind de 15 lei.