Weekend Family la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei

0
57

La sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei se derulează astăzi, 10 mai, cu începere de la ora 10.00, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, un nou modul al proiectului educativ interactiv „Weekend Family”. Tematica adoptată în această săptămână vizează documentarea cu privire la viaţa şi caracteristicile inedite ale animalelor răpitoare şi prădătoare.

Programul „Weekend Family” – o alternativă interesantă de petrecere a timpului liber, propusă din martie până în septembrie a.c. – se adresează familiilor ce au copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani şi urmăreşte, prin activităţi realizate într-o manieră ludică şi interactivă, stimularea creativităţii, dezvoltarea comunicării, dobândirea de noi abilităţi etc. Specialiştii Muzeului Olteniei organizează, în cadrul programului, ateliere interactive, dar şi vizite tematice în expoziţiile Secţiei de Ştiinţele Naturii.

Între următoarele teme ce vor fi parcurse se numără „Animale răpitoare şi prădătoare” (24 mai), „Monumente ale naturii” (7, 21 iunie), „Atelierele Tanti Aneta – metode de conservare şi restaurare a pieselor din muzeu” (5, 19 iulie), urmate de realizarea unei scenete cu personaje din lumea animală (2, 16 august) și de modulul final de premiere (6 septembrie).

Înscrierile la proiectul „Weekend family” se pot face la adresele de mail lilagima@yahoo.com, muzeulolteniei@yahoo.com sau la numerele de telefon 0766.326.909 și 0251/411.906.