Concurs de programare pentru liceeni “Constantin Belea-Procon” – prima ediţie

0
66

Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică a Universităţii din Craiova în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Dolj şi companiile Hella Craiova, Netrom, CS România şi Ubisoft Craiova ca sponsori şi parteneri principali, organizează astăzi, începând cu ora 10.00, etapa de preselecţie a primei ediţii a concursului de programare pentru liceeni „Constantin Belea-Procon”.

La această fază de preselecţie, s-au înscris 25 de echipe totalizând aproximativ 100 de elevi şi 24 de cadre didactice coordonatoare de la liceele din judeţul Dolj. Colegiile naţionale „Carol I” şi „Elena Cuza” sunt gazdele acestei etape.

Concursul îşi propune promovarea spiritului de competiţie şi performanţă şcolară în studiul disciplinei de Informatică, adresându-se elevilor cu aptitudini, interese şi înclinaţii deosebite în domeniul ştiinţelor, în special al ştiinţei calculatoarelor şi tehnologiei informaţiei. Obiectivele generale ale concursului conştientizarea elevilor din ciclul liceal de oportunitatea actuală a trendului ascendent al pieţii locurilor de muncă în domeniul IT din municipiul Craiova şi regiunea Oltenia, motivarea elevilor pentru a-şi găsi şi perfecţiona competenţe în domeniul IT, precum şi posibilitatea pentru elevii de liceu de a parcurge un traseu educaţional/profesional în regiune şi în Craiova, în mod deosebit.