Reghecampf: “Mă aştept la o atmosferă incendiară la derby-ul cu CFR”

0
345

În derby-ul etapei a IV-a a play-off-ului Ligii I, Universitatea Craiova întâlneşte CFR Cluj, duminică, de la ora 20.30, pe arena „Ion Obemenco”. Antrenorul oltenilor, Laurenţiu Reghecampf, a prefaţat duelul cu campioana, spunând că se aşteaptă la o atmosferă incendiară în tribune şi că echipa sa este capabilă să învingă orice adversar. Reghe consideră că va conta foarte mult absenţa lui Dan Petrescu, suspendat, de pe bancă, deşi acesta a lipsit şi la meciul de acum doi ani, din ultima etapă, decisiv pentru titlu, iar CFR s-a impus atunci cu 3-1.

„Urmează un meci foarte greu, este un meci important, cu echipa pe primul loc şi e important să câştigăm, pentru a rămâne aproape de FCSB. Jocul nostru nu mi-a plăcut la FCSB, chiar dacă am câştigat. Mă aştept la o atmosferă incendiară, dar va trebui să avem răbdare, pentru că întâlnim o echipă pe care o deschizi greu şi care a pierdut foarte rar. Rugămintea pentru fani este să aibă răbdare, cunosc temperaentul oltenilor, dar ar trebui să ne gândim la rezultat şi să facem ce putem pentru a câştiga punctele. Nu este la îndemână, nu este deloc uşor să batem CFR, va trebui să transpirăm. Contează enorm că Dan Petrescu nu va fi pe bancă, va fi un minus pentru ei, mai ales într-un meci cu Universitatea Craiova, el este omul care dă direcţia echipei. Stăm bine ca lot, revine şi Găman. Sunt ceva probleme cu Conte, are un program special, după ce a început Ramadanul. Markovic a fost răcit, Koljic a avut şi el ceva probleme, Ivan, la fel, a simţit ceva la picior la antrenamentul de ieri. Am mare încredere în echipă. Când sunt scuturaţi, jucătorii mei au puterea să câştige orice partidă.

Laurenţiu Reghecampf nu consideră că Ştiinţa mai are şanse la titlu.

„Nu discutăm de şanse la campionat, obiectivul este să ajungem pe locul 2, oamenii trebuie să înţeleagă că am făcut multe greşeli în acest campionat. Cred că nu are rost să discutăm despre recuperat diferenţa faţă de CFR, e uşor să vin să spun că da, dar pe teren e altceva. În funcţie de rezultatul de duminică, trebuie să o luăm pas cu pas. Trebuie să discutăm de lucruri reale. Vreau să felicit jucătorii pentru că anul acesta suntem pe primul loc ca puncte câştigate. Era mult mai bine dacă nu pierdeam la Voluntari. Şi 6 puncte sunt foarte multe de recuperat, cu atât mai mult 12 puncte. Jucătorii noştri nu sunt roboţi pe care să-i întorci la cheie şi să le spui să câştige. Şi ei pot avea sincope” a declarat Reghecampf.

Întrebat despre randamentul lui Dan Nistor în meciul cu FCSB, Reghecampf a răspuns: „Nistor nu a participat cum am dorit eu la meciul cu FCSB în anumite momente, am discutat cu el. Are experienţă foarte mare şi ajută echipa în momentele de presiune, pe lângă el putem creşte jucătorii tineri. Sper ca Nistor să facă acelaşi meci şi cu CFR şi să câştigăm cu 2-0”.

Laurenţiu Reghecampf i-a făcut o caracterizare şi lui Ştefan Baiaram, considerat unul dintre cei mai promiţători jucători români: „Baiaram e tânăr, cu mare potenţial şi nivel bun pentru vârsta lui. Mai are mult de învăţat şi mai este loc de creştere, mingea e la el în teren, trebuie să muncească şi să se perfecţioneze. Este serios, merită să fie în topul de care vorbiţi. E foarte important să facă şi el pasul spre naţionala mare”.

Laurenţiu Reghecampf spune că nu ar fi deranjat dacă ar pleca jucători în vară, dar are pretenţia de a fi aduşi alţii, precizând că fundaşul Ben Youseff nu se află în atenţia clubului din Bănie.

„Nu mă deranjează dacă se vând jucători, important este să punem ceva în loc. M-aş bucura să vindem în fiecare an jucători, pentru că se duc la mai bine, iar clubul ar câştiga bani, ştiţi că Mihai Rotaru vinde la preţuri bune. Trebuie să-i înlocuim cu jucători de aproape acelaşi nivel. Indiferent că vor pleca jucători, în vară trebuie să ne întărim, pentru că obiectivul meu e să câştig campionatul. Sunt mulţi ani de când Craiova nu a mai câştigat titlul. Ben Youssef nu e în atenţia noastră” a spus Reghecampf.