ADR SV Oltenia, la conferința națională „România, putere verde”

0
470

Directorul general interimar al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia,  Ștefan-Cătălin Catană, și directorul Direcției Politici Regionale și Comunicare,  Marilena Alecu, au participat vineri, 8 aprilie, la conferința națională „România, putere verde”, organizată la Craiova de Asociaţia „Viitor pentru Oltenia”, cu prilejul Lunii Pădurii.

La evenimentul găzduit de Consiliul Judeţean Dolj, au fost prezenți reprezentanţi ai Guvernului României, parlamentari, reprezentanți ai administraţiei publice judeţene din Dolj, ai mediului universitar şi de afaceri.

Conferința a avut ca scop sensibilizarea factorilor de decizie cu privire la importanța pădurii în viaţa noastră şi implicarea acestora în stoparea fenomenului deşertificării, o amenințare reală în zona de sud a Olteniei, puternic afectată de schimbările climatice.

“Necesitatea dezvoltării unor orașe verzi, fără poluare, sustenabile și reziliente reprezintă un  obiectiv care poate fi îndeplinit printr-o serie de instrumente europene menite să sprijine comunitățile locale. Un astfel de instrument va fi și Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Astfel, în cadrul Obiectivului de Politică 2 – O Europă mai verde, va fi inclusă Prioritatea 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde, care vizează intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare. Potențialii beneficiari vor fi autoritățile publice locale (UAT municipiu/oraș) sau parteneriatele între acestea”, se precizează într/un comunicat de presă al ADR SV Oltenia.

Conferința națională a inclus, pe lângă evenimentul găzduit de Consiliul Judeţean Dolj, și masa rotundă cu tema „Green Deal şi securitatea energetică europeană”.