Coronavirus: 91 de sud-coreeni vindecaţi, testaţi din nou pozitiv

0
165

Mai mult de 90 de pacienţi sud-coreeni care se vindecaseră complet de COVID-19 au fost testaţi din nou pozitiv la coronavirusul SARS-CoV-2, au comunicat vineri autorităţile medicale de la Seul.

Potrivit Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC), 91 de persoane au avut teste pozitive la coronavirus după ce au ieşit din carantină.

Directorul general al KCDC, Jeong Eun-kyeong, a precizat că acestor persoane li s-au făcut teste virale, ale căror rezultate nu sunt aşteptate mai devreme de două săptămâni, spre deosebire de cele obişnuite pentru COVID-19, care durează mai puţin.

‘Izolăm celule virale din organele respiratorii ale celor care au fost testaţi pozitiv din nou la COVID-19’, le-a declarat Jeong reporterilor.

KCDC examinează de asemenea dacă aceste persoane au anticorpi care ar indica dacă s-au vindecat, în condiţiile în care unii experţi medicali afirmă că persoanele imune ce deţin aceşti anticorpi nu sunt contagioase.

Autorităţile medicale spun că este foarte probabil ca virusul să se fi reactivat, în loc ca persoanele respective să se fi reinfectat, dat fiind că testele au ieşit pozitive din nou într-un timp relativ scurt.

Şi alţi virusologi şi epidemiologi spun că rezultatele pozitive de la retestare ar putea fi cauzate de reactivarea virusului, nu de o diagnosticare eronată.

Potrivit lor, virusul poate să rămână latent în anumite celule ale organismului şi să atace organele respiratorii după ce se reactivează.

Un pacient cu COVID-19 este considerat complet vindecat după două teste cu rezultat negativ în interval de 24 de ore.