Rareş Bogdan, la Craiova: „Găsesc Craiova fermecătoare, dar cu un potențial neexploatat”

0
4837

              Jurnalistul Rareş Bogdan deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc luna viitoare. Alegeri cu miză mare şi asta pentru că la doar câteva luni după vor urma alegerile prezidenţiale, iar PNL este partidul care şi-a anunţat susţinerea necondiţionat  pentru preşedintele Klaus Iohannis, pentru un al doilea mnadat. Rareş Bogdan a luat pulsul în Piaţa Centrală, unde a stat de vorbă cu oamenii, a împărţit flori doamenelor şi s-a fotografiat cu fanii. Apoi a mobilizat activul de partid, anunţând o luptă grea, dar frumoasă şi făcând o ofertă liderului PSD, Liviu Dragnea. Despre bătălia electorală din 26 mai, despre viitorul său în politica românească, dar şi despre România şi viitorul ţării noastre în UE am vorbit chiar cu Rareş Bogdan, într-un interviu acordat cotidianului nostru.

             Vă aflaţi la Craiova – după cunoştiinţele noastre – pentru prima dată. Ardelean fiind, poate cunoaşteţi că între Cluj şi Craiova a existat în timp o fertilă legătură, nu puţine cadre universitare de la Universitatea din Cluj venind la Craiova. Un liant l-a constituit şi dezidentul I.D Sârbu. Cum găsiţi Craiova ?

Găsesc Craiova fermecătoare, dar cu un potențial neexploatat ceea ce mă face să fiu trist. Dacă tot l-ați invocat pe I.D. Sârbu, o să invoc o paralelă între Cluj și Craiova. Unde ar fi fost Craiova dacă niște oameni destonici ar fi fost la cârma ei? De data asta e foarte clar: cred că oameni minunați pot schimba fața României. Nu e o simplă coincidență că Clujul e unde este. E pentru că cineva s-a aplecat asupra lui. De ce nu și în Craiova? Nu știu. Dar acum avem modele serioase. Informația circulă, oamenii văd că diferențele sunt mari între orașe care au avut la conducere oameni buni, preocupați de soarta comunităților lor, iar celelalte au fost lăsate în paragină.

 

Conduceţi lista de candidaţi a PNL-ului pentru alegerile europarlamentare de luna viitoare. Care sunt motivele pentru care consideraţi că această listă este mai bună decât a altor partide aflate în competiţie ?

       Sunt oameni buni pe această listă. Sunt oameni care iubesc România. Avem europarlamentari cu realizări – eliminarea taxelor pentru roaming, oameni care s-au bătut pentru fermierii români, oameni care nu au fost de acord cu îngroparea combinatelor chimice românești. Avem foști miniștri experimentați care vor duce bătălii grele pentru Schengen sau pentru agricultura românească. Veți vedea. Lucruri frumoase se pot întâmpla și pentru România.

 

Ca principal tenor al candidaţilor liberali cum apreciaţi prestaţia europarlamentarilor cărora le expiră mandatele, unii ne mai regăsindu-se pe listă.

       Toți europarlamentarii PNL au avut rezultate notabile. PNL este partidul cu cea mai mare influență în Europa. E membru al Partidului Popular European, cea mai puternică formațiune politică din Europa. Inițiativele europarlamentarilor PNL au fost, fără excepție, decisive și fundamentale în parcursul european al României. Că un nume sau altul nu se mai regăsește pe listă, e o opțiune politică, dar mai degrabă una personală. Relevant în acest demers este obiectivul PNL de a trimite la Bruxelles cei mai buni oameni și cea mai bună listă de candidați pentru o Românie democratică și europeană.

 

Marian Jean Marinescu se află pe o poziţie „surprinzătoare”. Ştiut fiind faptul că este un apropiat al popularilor europeni, cu om activitate notabilă, de-a lungul întregului mandat, ce aveţi de comentat în ceea ce priveşte poziţa sa pe lista de candidaţi ?

            Poziția lui Marian Jean Marinescu e eligibilă. Nu mi se pare nimic surprinzător aici. El își va continua activitatea la Parlamentul European și va lupta pentru România, cum a făcut-o și până acum. Știu că e, alături de Siegfried Mureșan, unul dintre cei mai influenți europarlamentari români la PPE și sunt convins că acest lucru nu se va schimba.