Comisarul european Marianne Thyssen, în vizită la București

0
464

Comisarul european Marianne Thyssen​, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, se va afla într-o vizită oficială la București, în perioada 10-11 aprilie 2019.

Miercuri, 10 aprilie, înaltul oficial european va participa la reuniunea informală a miniștrilor cu atribuții în domeniul ocupării forței de muncă și politicii sociale, organizată în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Tema principală a acestui eveniment va fi egalitatea de gen, iar discuțiile se vor axa pe participarea femeilor pe piața muncii și în management, combaterea diferenței de remunerare dintre femei și bărbați, integrarea femeilor cu dizabilități pe piața muncii.

Joi, 11 aprilie, comisarul european Thyssen va vorbi în deschiderea conferinței “FSE+, un PLUS pentru viitorul nostru!” ce va avea loc la sediul Ministerului Fondurilor Europene. Discursul va da startul unei serii de dezbateri cu privire la Fondul social european reînnoit