„Colț de bibliotecă” în școli doljene din zone defavorizate

0
381

În perioada 8 aprilie – 31 decembrie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” derulează proiectul „Un cititor, o carte”, ce are ca scop înființarea unui „Colț de bibliotecă” în școlile județului Dolj, în mod deosebit în unitățile de învățământ care deservesc comunitățile defavorizate.

În acest sens, utilizatorii frecvenți ai bibliotecii sunt invitați să doneze cărți, culegeri și orice alte materiale specifice bibliografiei școlare pentru clasele I – a VIII-a. Punctele de colectare vor fi organizate în fiecare dintre spațiile bibliotecii. De asemenea, instituția își manifestă disponibilitatea de a colabora cu orice instituție, fundație, asociație ș.a. în scopul colectării unui număr cât mai mare de cărți care să se constituie în mici biblioteci rurale cu rolul de a înlesni accesul elevilor din zonele defavorizate la lectura școlară.

„Accesul la lectură, cu atât mai mult cea școlară, nu reprezintă un lux. În acest sens, ne dorim ca toate localitățile rurale din județul nostru să dispună de o colț de bibliotecă specializată în carte școlară. Copiii din zonele defavorizate au dreptul la aceleași șanse de învățare și educație modernă. Nouă ne revine sarcina de a le facilita accesul și înlesni cunoașterea”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Pentru mai multe detalii despre proiect și pentru colaborări: tel. 0251.53.22.67, interior 110.