Vizita „Maximilor” în Germania, demnă de un eveniment mai fastuos

0
286

maximiCeea ce trebuia să fie o reeditare a sfertului de finală al Cupei UEFA din 1983, FC Kaiserslautern – Universitatea Craiova, s-a transformat într-un fel de picnic discret, printr-o poieniţă din Germania. „Replica” celui mai important meci din istoria Ştiinţei mai degrabă a afectat importanţa acelui moment istoric pentru olteni. Practic, disputa dintre câteva dintre gloriile Ştiinţei şi nişte foşti jucători ai lui Kaiserslautern s-a desfăşurat într-un anonimat cvasitotal, pe un teren secundar al bazei sportive a nemţilor, în faţa a câţiva privitori, şi fără a naşte interes pentru difuzare din partea vreunui post tv. Nici Universitatea şi nici Kaiserslautern nu au organizat meciul de oldboys, ci o firmă de prin Germania, transformând momentul doar într-o vizită după 34 ani a gloriilor Ştiinţei în fosta RFG. Au lipsit suporterii, dar au lipsit şi eroii acelei duble celebre, amintită în fiecare primăvară de suflarea oltenească şi nu numai. Şi ca tacâmul să fie complet, gazdele şi-au ales nişte foşti fotbalişti, dar ceva mai tineri ca ai Craiovei, snopindu-şi oaspeţii cu un set alb, 6-0.

Din echipa din 1983 a Craiovei au fost prezenţi numai Lung, Donose, Tilihoi şi Ţicleanu, lipsind: Boldici, Negrilă, Beldeanu, Geolgău, Ungureanu, Irimescu, Balaci, Cârţu, sau Liţă Dumitru. Au reprezentat Universitatea foşti fotbalişti din generaţii mai tinere, precum: M. Sava, Iordache, Prună, Săndoi, Bâcu, Vancea sau Mohora.

Delegaţia Craiovei a asistat apoi la meciul pe care prima echipă a lui Kaiserslautern (locul 14) l-a câştigat acasă cu Greuther Furth, scor 2-0, în etapa din Zweite Bundesliga.