Profesorul Bruce A. Little conferențiază la Biblioteca „Aman”

0
114


Reputatul profesor Bruce A. Little, din S.U.A., se va afla mâine, 11 aprilie, la Craiova, unde va susține prelegerea intitulată „Ideea de progres și ordinea socială”. Evenimentul va avea loc, cu începere de la ora 12.00, în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu” a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, fiind organizat în parteneriat cu Societatea de Științe Istorice – Filiala Dolj și Centrul de Studii ale Relațiilor Internaționale Craiova.

«Profesorul Bruce A. Little este recunoscut pentru preocupările în domeniile filosofiei, istoriei și teologiei, concretizate în numeroase cărți și articole care s-au bucurat de receptivitate în mediul academic de peste ocean. Domnia sa a onorat cu prezența de mai multe ori comunitatea universitară din Cetatea Băniei, bucurându-se de aprecierea și prețuirea studenților, profesorilor, dar și a publicului larg interesat de teme de actualitate ale societății de astăzi», au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene.

Născut la 30 aprilie 1945, Bruce A. Little este profesor de filosofie și director al Francis A. Scaeffer Collection, Wake Forest, North Carolina, U.S.A. Doctor în teologie și în filosofia religiei, acesta a susținut prelegeri în numeroase centre universitare din Europa. Preocupările pentru chestiuni ce privesc înțelegerea mecanismelor proprii societății actuale și abordările teologice pline de sens i-au adus renumele unui bun specialist al societății în care trăim.