Cadrele didactice şi elevii din ciclurile de învăţământ primar şi gimnazial din judeţul nostru se pot înscrie, până pe 14 aprilie, cu proiecte antreprenoriale, la cea de a şasea ediţie a competiţiei „Şcoala lui Andrei”.
Valoarea premiilor din acest an oferite de Petrom se ridică la peste 100 mii de euro, 400 de elevi semifinalişti vor merge în Tabăra de educaţie antreprenorială „Ţara lui Andrei” şi zece proiecte ce vor fi desemnate câştigătoare vor fi finanţate pentru implementare. Lista şcolilor eligibile poate fi accesată pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea „Şcoala lui Andrei”. “Ideile mari vin de la cei mici” – acesta este conceptul în jurul căruia este construită ediţia din acest an, după ce anul trecut elevii din şcolile situate în comunităţile în care Petrom are activităţi au arătat că se poate să aduci ceva în plus comunităţii, chiar dacă eşti mic. Anul acesta, perioada de înscriere a proiectelor este între 24 martie şi 14 mai. Depunerea proiectelor se poate face pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala lui Andrei. Elevii şi cadrele didactice se pot înscrie într-o singură echipă, iar înscrierea este făcută de către unul dintre cadrele didactice. “Şcoala lui Andrei ne-a arătat că, oricât de mic ai fi, se poate să ai idei mari. Anul trecut a fost o premieră în istoria programului nostru, prin accentul pus pe educaţia antreprenorială, iar rezultatele au fost pe măsură : ideile celor mici s-au transformat în proiecte sustenabile în comunităţile Petrom ”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.
Cursuri în domeniul antreprenorial pentru profesori
Echipele semifinalistevor participa la Tabăra din Ţara lui Andrei în perioada iulie-august, în limita a 400 de locuri. Cadrele didactice coordonatoare vor participa la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de catre Autoritatea Naţională pentru Calificiari şi vor primi consultanţă pentru dezvoltarea proiectului. Elevii participanţi vor beneficia de ateliere non-formale de educaţie antreprenorială. Evaluarea va fi făcută de un catre un juriu de specialitate. Cele 10 echipe câştigătoare vor fi anunţate pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala lui Andrei, în luna septembrie şi vor primi câte o finanţare de 5.000 de euro pentru implementarea proiectelor, laptopuri pentru cadrele didactice coordonatoare. În plus, primele 20 de echipe (câte zece pentru fiecare ciclu de învăţământ) vor primi kit-uri multimedia pentru şcoală (videoproiector, laptop, ecran de proiecţie). Toate echipele care au înscris proiecte eligibile vor fi premiate cu kit-uri educaţionale pentru şcoală, iar cadrele didatice vor beneficia de diplome recunoscute de către organizator şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
„Ţara lui Andrei“ susţine proiecte inspirând comunităţile din România să intre în acţiune şi să-şi schimbe viaţa în domenii-cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educaţie non-formală şi cultivarea spiritului civic. Este o mare comunitate orientată către soluţii, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-şi transforma iniţiativele în realitate, iar valorile sugerate sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educaţia (non-formală) şi inovaţia.