Târguri şi expoziţii pentru promovarea turismului în Oltenia

0
109

Timp de trei zile, începând de astăzi, în incinta Centrului Multifuncţional Craiova se va desfăşura cel mai mare eveniment expoziţional din Oltenia dedicat industriei turismului – cea de-a II-a ediţie a Târgului de Turism al Olteniei. Tot astăzi se deschide  în premieră şi Horeca Expo Oltenia – expoziţie de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante.

targ turism (1)Manifestările expoziţionale sunt organizate de PS Multiservices, cu  sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Judeţean Vâlcea, al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj şi nu în ultimul rând, cu susţinerea Centrului Multifuncţional Craiova. Partenerul principal al celor două evenimente este Selgros România – “Club pentru profesionişti şi pasionaţi. De bunătăţuri“.

Horeca Expo Oltenia este o expoziţie dedicată furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite în această industrie, de la alimente, băuturi, echipamente, mobilier, articole textile la utilaje şi software, dar şi hotelurilor, restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi bucătarilor profesionişti. Cele două evenimente reunesc preponderent expozanţi din regiunea Olteniei, dar nu vor lipsi nici expozanţi din restul ţării şi din străinătate.

„Ne-am propus ca prin organizarea acestor manifestări să promovăm Târgul de Turism al Olteniei şi Horeca Expo Oltenia ca şi evenimente de referinţă în domeniu, atât pentru regiunea Olteniei, cât şi pentru regiunile învecinate. Adică, să promovarea turismul autohton pe plan internaţional, să atragerea cu o multitudine de oferte speciale, promoţii, tombole a unui număr cât mai mare de persoane care intenţionează să îşi planifice sau să îşi achiziţioneze vacanţa; să atragă un număr cât mai mare de expozanţi din domeniul turismului şi domenii conexe acestei industrii. Totodată urmărim crearea de locuri de muncă în industria turismului şi industria HORECA”, a subliniat Nicoleta Pătru, reprezentant PS Multiservices, miercuri, în cadrul conferinţei de presă.

Bursă pentru un student craiovean

targ turismCompaniile prezente la târg vor delecta vizitatorii cu tombole, premii, vouchere şi oferte early booking cu reduceri semnificative. Nu vor lipsi prezentări de destinaţii şi locaţii nou deschise, degustări specifice anumitor zone turistice, demonstraţii ale artiştilor şi meşterilor populari, dar şi momente artistice care să trezească interesul pentru anumite destinaţii. «De asemenea, pentru a spori numărul de vizitatori, în zilele de sâmbătă şi duminică va fi pus la dispoziţia vizitatorilor, transport tur – retur, gratuit, la fiecare oră,  din zona centrală a oraşului (staţia Teatrul Naţional “Marin Sorescu”)  până la locul de desfăşurare a evenimentului», a mai spus organizatorul evenimentului.

Respectând tradiţia de la prima ediţie, organizatorul Târgului de Turism al Olteniei va acorda o bursă de merit pentru o perioadă de un an, celui mai performant student din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.  Competiţia în cadrul căreia s-a obţinut bursa a constat în realizarea unui scurt film care să prezinte obiectivele de interes turistic din Centrul Craiovei, cu precădere din Centrul Vechi. Acesta se putea realiza în limba română sau în limba engleză, organizatorii Târgului de Turism dorind să îl utilizeze pentru promovarea imaginii turistice a Craiovei şi către turiştii străini. Câştigătoarea a fost desemnată de o comisie a facultăţii şi se numeşte Mădălina Maria Dodoc.

***

Vineri, 10 martie

10.00-19.00: Program acces vizitare târg

10.30-10.50, scena târgului: Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” (CJ GORJ)

11.00- 11.30: Deschidere Oficială

11.30-12.00: Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”

12.00-12.30, scena târgului: Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” (CJ GORJ)

12.30-12.45: Ansamblul de la Coseşti-Vâlcea ( CJ Vâlcea)

12.45-13.00: Ansamblul “Brâuleţul” Podari

13.00-13.20: Ansamblul de dansatori Dăbuleni

13.20-13.30: Ansamblul “Brâuleţul” Podari

13.40-14.00 : Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”

14.00-14.30: Ansamblul de la Coseşti-Vâlcea (CJ Vâlcea)

Sâmbătă, 11 martie

10.00-19.00: Program  acces  vizitare târg

11.30-12.00: Școala Populară de Artă Târgu Jiu

12.00-12.30: Grupul vocal al Palatului Copiilor Craiova ” Muguraşi de Jiuleţ”

12.30-13.00: Școala Populară de Artă Târgu Jiu

13.00-13.30 : Ansamblul Popular Bârca

14.00-14.30: Evenimente Ideale

Duminică, 12 martie

10.00-16.00: Program  acces vizitare târg

12.00-12.30: Ansamblul Maglavit

Evenimente Ideale