Mulţescu e îngrijorat: „Euforia calificării în play-off încă persistă”

0
54

Antrenorul Universităţii se teme că jucătorii nu sunt pregătiţi pentru meciul cu cea mai în formă şi cea mai experimentată echipă din Liga I, campioana, Astra Giurgiu

multescuDeşi recunoaşte că a scăpat de presiunea obiectivului, reuşind calificarea în play-off, Gigi Mulţescu a descoperit alte probleme înaintea partidei cu Astra, din debutul play-off-ului, Antrenorul Craiovei se teme de adversarul aflat în mare formă, campioana venind după 8 victorii consecutive. De asemenea, Mulţescu a precizat din start că euforia calificării în play-off a durat cam mult şi jucătorii săi nu sunt la fel de motivaţi şi de concentraţi cum au fost la meciul cu Gaz Metan. Totodată, tehnicianul are probleme de lot: pe lângă „exilaţii” Acka, Madson, Kay şi Nuno Rocha, s-a mai accidentat şi Briceag, Zlatinski este  suspendat şi chiar Popov este incert din pricina unei contracturi. În aceste condiţii, Mulţescu ar fi fericit cu o remiză la Giurgiu.

„Dacă am scăpat de presiune, care nu se mai simte zilele acestea, mă tem de euforia care s-a creat la nivelul echipei după calificarea în play-off. Va trebui să revenim cu picioarele pe pământ, fiindcă ne aşteaptă un adversar care nu ne iartă. Am avut o discuţie cu jucătorii şi le-am spus că avem o mare şansă să facem ceva special. Calificarea în play-off nu este suficientă pentru ceea ce-şi doresc suporterii. Play-off-ul este alt campionat. După ce că avem un lot destul de subţire, Zlatinski este suspendat, Briceag este accidentat, iar Popov este incert. În aceste condiţii, ne pregătim să forţăm jucătorii  tineri în acest play-off: Screciu, Manea, Petre, Markovic şi ceilalţi. Este unul dintre cele mai grele meciuri, dacă nu cumva chiar cel mai greu, fiindcă Astra are cel mai bun şi cel experimentat lot şi mai trece şi printr-o perioadă fastă, cu 8 victorii la rând. Mergem totuşi la Giurgiu cu o echipă pregătită să câştige punct sau puncte. Contează şi un punct, aş fi mulţumit cu egalul, fiindcă în play-off este important să iei ceva din fiecare meci. Pe Şumudică unu la unu nu pot să-l bat, fiindcă e mai tânăr ca mine, dar echipa trebuie să găsească soluţiile pentru câştigarea meciului. Pe de altă parte, o dată cu accederea în play-off nu mai avem aşa mare presiune, avem linişte şi putem veni pe turnantă. Era altceva dacă jucam acasă, pe stadionul nou sau chiar pe Extensiv, unde nu am pierdut niciun meci” a spus antrenorul Craiovei.

Mulţescu ar fi demisionat dacă nu califica echipa în play-off

Deşi spune că nu a avut o discuţie cu conducerea clubului în privinţa continuării la Universitatea, Gigi Mulţescu dar era tentat să renunţe la post dacă nu obţinea calificarea în play-off: „Îmi erau foarte greu să mai rămân dacă ratam calificarea în play-off. Poate aş mai fi stat o săptămână să văd cum se prezintă lucrurile. Am primit nişte mesaje înfiorătoare de la nişte aşa-zişi suporteri. Unde nu eram dorit, nu era cazul să mai rămân. Mi s-a spus să-mi dau demisia dacă am demnitate”.

Mulţescu spune că echipa-satelit a clubului trebuie să evolueze la un nivel mai ridicat pentru a-şi justifica existenţa, altfel ar fi mai bine ca jucătorii tineri să evolueze doar în campionatul de juniori: „Echipa satelit trebuie ori să promoveze în Liga a II-a, unde să poată creşte jucătorii la un nivel bun, ori să renunţăm la ea şi juniorii să evolueze în Liga Elitelor”

Jucătorul care a marcat golul decisiv în partida cu Gaz Metan, Nicuşor Bancu, a declarat despre meciul cu Astra şi pretenţiile Craiovei în play-off: „Va fi un meci foarte dificil, întâlnim o echipă cu jucători valoroşi, cu mare experienţă, dar nu mergem acolo cu gândul la înfrângere, pentru că şi noi avem echipă bună şi venim după un succes. Sper să facem un meci frumos şi să luăm măcar un punct. Din cauza problemelor pe care le avem şi din cauza formei lor bune ne putem mulţumi cu un punct la Giurgiu. Mergem să ne batem cu ei de la egal la egal. Toate echipele au şanse în play-off, cea care se va motiva mai bine, va câştiga titlul”.

Derby-ul cu Dinamo a fost programat duminica

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapei a doua a play-off-ului, iar meciul dintre Dinamo şi Universitatea Craiova, programat pe Arena Naţională, se va disputa duminică, 19 martie, de la ora 20.30. Celelalte două meciuri ale rundei secunde a play-of-ului sunt: CFR Cluj – Astra, vineri, 17 martie, ora 20.30, şi Viitorul – FCSB, sâmbătă, 18 martie, ora 20.30.