Craioveni după gratii pentru trafic de persoane şi camătă

0
72

Doi craioveni, de 30, respectiv 38 de ani, au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile, în cursul zilei de miercuri, în baza mandatelor emise de Tribunalul Dolj, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi camătă. Cei doi sunt acuzaţi că au obligat mai multe tinere la practicarea prostituţiei în Marea Britanie şi Italia în folosul lor. În plus, bărbatul de 30 de ani dădea bani cu împrumut, apoi îi forţa pe oameni să-i achite dobânzi mari, iar cel de 38 de ani se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 1 an şi 2 luni închisoare primită anul trecut.

traficantiPoliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial, împreună cu mascaţi, au descins la patru locuinţe, trei dintre ele pe raza municipiului Craiova  şi a patra în localitatea Vârvoru de Jos, în urma cărora au fost găsite şi ridicate suma de 17.750 de euro, 4 pistoale, 47 de cartuşe cu bilă de cauciuc, telefoane mobile, memory-stick-uri, dar şi mai multe înscrisuri. În plus, au fost „săltaţi” craiovenii Sandu Sorin, de 38 de ani, şi Şerban Ionel, de 30 de ani, ambii fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi camătă. Potrivit DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că în  perioada 2010 – 2017 inculpaţii Sandu Sorin şi Şerban Ionel au exploatat sexual, prin determinarea la practicarea prostituţiei, mai multe persoane de sex feminin majore, în  Marea Britanie, în localitatea Birmingham, precum şi în Italia, în Roma.  Exploatarea sexuală s-a realizat prin acte de inducere în eroare, constrângere fizică şi morală sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei ori prin darea de bani sau alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care avea autoritate asupra victimei”. Mai mult, oamenii legii au stabilit că Şerban Ionel, persoană neautorizată, a dat bani cu dobândă mai multor persoane vătămate, iar ulterior, prin constrângere morală, a obligat victimele la restituirea împrumutului şi plata dobânzilor. Cât despre partenerul său, Sandu Sorin, acesta a fost condamnat definitiv la mascatijumătatea anului trecut, la 1 an şi 2 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis de conducere şi de atunci se sustrăgea de la executarea pedepsei. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor ŞERBAN IONEL şi SANDU SORIN pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.02.2017 până la data de 09.03.2017 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu , astăzi, 08 februarie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi a jandarmilor doljeni, au mai precizat anchetatorii.