Mogoşanu vrea să le dea “palme cu piciorul” scepticilor

0
229

“Antrenorul” Universităţii Craiova spune că echipa a efectuat o pregătire foarte bună, în urma căreia va etala un joc plăcut şi nu va avea probleme să marcheze

Cu câteva zile înaintea reluării campionatului, directorul tehnic al Craiovei, Daniel Mogoşanu, crede că exprimarea echipei îi va convinge pe fanii pesimişti. “Singurul meu răspuns este legat de jocul echipei. Nea Nelu Oblemenco, Dumnezeu să-l odihnească, avea o vorbă: la fotbal dai palme cu piciorul. Este singurul mod de a face ca percepţia să se schimbe. Tot ce rămâne este ceea ce construieşti. Nu vreau ca azi să legăm două-trei rezultate bune, iar mâine să avem cinci-şase proaste. Aşa  s-a întâmplat în trecut. Dorinţa noastră este ca fanii să vină aproape de echipă. Noi avem responsabilitatea să-i facem să rămână la stadion prin jocul pe care-l practicăm. Știu percepţia şi exigenţele oamenilor din Craiova. Emoţiile sunt mari după o pauză atât de lungă, iar aşteptările suporterilor sunt mari, de asemenea” a spus Mogoşanu la digi24.

În privinţa adversarului de duminică, Mogoşanu a remarcat că Petrolul Ploieşti şi-a remaniat lotul în mare măsură, aducând jucători experimentaţi: “Știu că Petrolul se află într-o perioadă delicată, dar am observat efervescenţa cu care vin şi pleacă jucătorii de la Petrolul. Pulhac, Gavrilă, Varga, Marinescu plus străinii, sunt jucători care au experienţă. Noi trebuie să fim echilibraţi în declaraţii”.

“Am vrut să dăm cât mai multe minute băieţilor pe care vom conta”

Tehnicianul s-a referit şi la perioada de pregătire din Antalya, reiterând ideea că jucătorii au fost mult mai receptivi la antrenamente faţă de anul trecut: “În prima perioadă de pregătire din Turcia s-a pus accent pe acumulările fizice, dar şi pe jocuri amicale. A fost stagiul în care i-am avut la dispoziţie şi pe cei trei jucători de la echipa naţională: Vătăjelu, Mateiu şi Ivan. Aş caracteriza această primă perioadă drept una foarte bună pentru acumulări, a participat întreg lotul. A urmat perioada a doua de pregătire, axată pe jocuri amicale şi pe antrenamente cu mingea. În general, mi-a plăcut atitudinea grupului. Înainte de a se produce schimbarea pe banca tehnică, eu am petrecut o perioadă atât cu prima echipă, cât şi cu echipa a doua. Iar din ianuarie i-am văzut mult mai motivaţi, mai disciplinaţi, atenţi la tot ceea ce le cer. Fapt care a dus la o pregătire foarte bună”.

Mogoşanu nu consideră că lotul restrâns de care a avut parte în al doilea cantonament a fost un handicap, deoarece jucătorii de bază au jucat mai mult şi amicalele au fost mai dese: “Nu am avut în vedere să facem jocuri-şcoală şi astfel să avem nevoie de 20 de jucători de câmp. Mai ales că am avut partide amicale destul de des. Ideea pe care am mizat a fost să dăm cât mai multe minute băieţilor pe care vom conta în acest sezon”.

Directorul tehnic nu se arată îngrijorat de ineficacitatea elevilor săi, care nu au înscris în ultimele două meciuri amicale, iar media a fost de un gol pe meci în partidele de verificare, similară cu cea din campionat, alb-albaştrii având 23 de goluri în tot atâtea jocuri: “Eu sunt convins că vom marca. E o meteahnă mai veche, mai ales că media din trecut este sub un gol pe meci. Și în aceste turnee am avut situaţii multe, foarte clare de a marca. Cu Austria Viena am avut în trei rânduri situaţii unu la unu cu portarul. Nu am reuşit să le gestionăm şi să marcăm. Sunt lucruri care mă preocupă. Dar e o utopie să spui că azi lucrăm, iar mâine se va întâmpla să dăm 10 goluri. E o chestiune de timp”.

Totuşi, Mogoşanu este realist şi nu-şi face mari speranţe că va fi antrenorul echipei şi când va fi inaugurat noua arenă “Ion Oblemenco”: “Mă văd conducând foarte bine antrenamentul de mâine. Sunt adeptul paşilor mărunţi”.