Expoziție de fotografie a artistei Cristina Bacicu-Botez

0
55


La Galeria „ARTA” a Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Craiova s-a deschis, aseară, expoziția de fotografie a artistei Cristina Bacicu-Botez, din Slatina, județul Olt. Expoziția reunește aproape 50 de lucrări și este organizată cu sprijinul Muzeului Judeţean Olt şi al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.

Cristina Bacicu Botez s-a născut la 6 decembrie 1951, la Cluj, și a absolvit, în 1976, Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, Secţia Grafică. Din 1976 locuieşte şi creează în Slatina, unde și-a desfășurat activitatea ca profesor de desen până în anul 2011.

«Cristina Bacicu-Botez face parte din confreria artistică a Oltului şi Slatinei contemporane. O scurtă radiografie intelectuală a omului de cultură polivalent, grafician de mare altitudine, ilustrator de carte şi artist fotograf profesionist, a pedagogului desăvârşit care este Cristina Bacicu-Botez, ne oferă revelaţia descoperirii unui spirit altruist, fără astâmpăr, combatant în toate „cruciadele” împotriva deşertificării noastre culturale. Animată de un veşnic spirit de frondă, îşi apără şi susţine idealurile fără patimă, cu o delicateţe şi consecvenţă rar întâlnite», notează dr. Laurenţiu Guțică, directorul Muzeului Judeţean Olt.

Expoziția de la Galeria „ARTA” va rămâne deschisă până la sfârșitul acestei săptămâni și poate fi vizitată gratuit de public.