Au început înscrierile pentru admiterea la colegiile naţionale militare

0
431
Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie , de astăzi, pentru admiterea la colegiile naționale militare, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”. Înscrierile se fac până la data de 25.03.2022. Pentru mai multe informații legate de consiliere şi înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparține cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului, se arată în anunț.
FOTO: Admitere la liceu/MAPN 

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, conform sursei citate.

 Criteriile specifice de recrutare

Vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere); absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Există cinci colegii naționale militare în România:

  • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza;
  • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia;
  • Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
  • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova;
  • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

În anunț este precizat că absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar. „În acest moment nu se fac înscrieri pentru formarea personalului militar (ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați/gradați profesioniști)”, potrivit sursei menționate.