Medicii de la SJU Craiova refuză să mănânce dacă nu primesc masa şi rezidenţii

0
97

Un medic din Craiova refuză să mănânce meniul primit de la firma de catering cu care are contract Spitalul Judeţean, dacă nu va asigura masa şi pentru rezidenţi, acesta, împreună cu alţi doctori urmând să mănânce, astăzi, câte un sandwich în faţa cantinei, în semn de protest.

Medicul Liviu Vasile, de la Spitalul Judeţean Craiova, a postat, pe pagina sa de facebook, că refuză să mănânce la cantina unităţii medicale, dacă nu primesc masa şi medicii rezidenţi.„Mâine (joi – n.r.) sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu „furnizorul de servicii” trebuie reziliat. Avem bucătărie şi personal ce poate asigura masa pentru toţi medicii de garda”, a scris medicul.

Mai mulţi doctori au răspuns apelului făcut de Liviu Vasile.

 Protestul medicilor vine după ce conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a postat un anunţ în sediul instituţiei care a fost ulterior publicat pe Facebook, potrivit căruia medicii rezidenţi trebuie să îşi plătească meniul începând cu data de 1 ianuarie. Masa va fi asigurată în mod gratuit doar pentru medicii specialişti şi primar, iar rezidenţii vor plăti 10 lei meniul.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că salariul rezidenţilor este încadrat între 2.500 şi 6.000 de lei, iar achitarea contravalorii de 10 lei de două ori pe lună nu reprezintă un efort financiar mare.