Halep – Kanepi, în primul tur la Australian Open

0
89

Astăzi a avut loc tragerea la sorţi a tabloului de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Simona Halep, lider mondial şi principala favorită la Australian Open 2019, o va înfrunta în primul tur pe Kaia Kanepi din Estonia, jucătoarea care a eliminat-o în primul tur la US Open. La directe este 1-1, fiindcă românca s-a impus la Doha, în 2014, contra sportivei baltice.

Mihaela Buzărnescu o va înfrunta în primul tur pe Venus Williams, cu care nu s-a mai întâlnit. Ana Bogdan debutează împotriva unei sportive din calificări. Irina Begu (76 WTA) o înfruntă în primul tur pe Andrea Petkovic (Germania), jucătoare pe care o cunoaşte bine, după patru meciuri directe echilibrate (2-2 scorul direct, românca impunându-se în ultimele două partide). Monica Niculescu (88 WTA) deschide contra Amandei Anisimovei (87 WTA, SUA), acesta urmând să fie primul meci direct. Sorana Cîrstea va juca împotriva Rebecăi Peterson (Suedia), cu care nu s-a mai întâlnit.

Marius Copil (61 ATP) va debuta în competiţie împotriva spaniolului Marcel Granollers (110 ATP), împotriva căruia a câştigat, în 2014, la Madrid, singurul meci direct (6-3, 6-4).