Ministerul Muncii: Pensionarii vor primi tichetele de călătorie în februarie

0
136

Ministrul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) va menţine, şi în 2012, pentru pensionarii aflaţi în evidenţa Caselor de Pensii, tichetele de călătorie cu reducere de 50%, iar aceştia le vor primi cel mai târziu în luna februarie, odată cu plata pensiei, informează MMFPS.

„Toţi cei aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii, vor primi, ca şi în anii precedenţi, tichetele de călătorie, cu 50% reducere din costul acestora (tichetului de călătorie). Acesta este un drept pe care Ministerul Muncii îl respectă şi îl acordă pensionarilor în continuare. Pensionarii vor primi documentele de călătorie cu reducere de 50 la sută, cel mai târziu în luna februarie”, precizează Ministerul, pe pagina sa de Internet.

MMFPS reaminteşte că prin adoptarea Ordonanţei de Guvern nr. 8/2011, modalitatea de emitere şi transmitere a documentelor de călătorie acordate pensionarilor s-a modificat. Astfel, fiecare pensionar urma să primească un card, o legitimaţie de transport personalizată cu numele şi codul numeric personal al fiecărui beneficiar, dar din cauza contextului economic actual, termenul de aplicare a ordonanţei a fost prorogat până la data de 31 decembrie 2012.

În aceste condiţii, arată comunicatul Ministerului Muncii, a fost nevoie de noi demersuri pentru emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea transmiterii acestora ca şi până în anii precedenţi, respectiv taloane de călătorii, tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice şi distribuite odată cu drepturile de pensie.

Ministerul arată că au intervenit întârzieri în distribuirea tichetelor pentru că trebuie aplicate corect procedurile legale şi cele tehnice.

„Întrucât OUG nr. 120/2011 a fost publicată pe data de 28 decembrie 2011, iar procedura de actualizare a bazelor de date, de procurare a hârtiei speciale şi de tipărire a documentelor de călătorie este complexă, pensionarii vor primi aceste documente cel mai târziu în februarie, odată cu plata drepturilor aferente acestei luni”, precizează oficialii MMFPS. (Agerpres)