Jiul, sub cotele de atenţie

0
131

Conform datelor transmise de staţiile hidrometrice aflate pe teritoriul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) “Jiu”, în bazinul hidrografic Jiu, debitele şi pe râul Jiu au fost în general staţionare şi în scădere, total izolat înregistrându-se creşteri nesemnificative în bazinul inferior. Pe afluenţi şi celelalte râuri interioare nivelurile şi debitele au fost în general staţionare şi în scădere pe întreg teritoriul aflat în administrare, cu excepţia unor râuri mici din bazinul mijlociu, unde izolat s-a înregistrat şi o uşoară creştere.

Pe râul Jiu, în ultimele zile, nivelurile la staţiile hidrometrice au fost staţionare şi uşor variabile (– 4 cm… + 1 cm), situându-se sub cotele de apărare. “Conform prognozei elaborate de Compartimentul  Prognoze Bazinale al A.B.A. Jiu, precum şi de INHGA – CNPH, în următorul interval, nivelurile şi debitele la staţiile hidrometrice vor fi în general staţionare şi se vor situa sub cotele de atenţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al ABA “Jiu”, Camelia Bărbuţu.

Dunărea creşte şi descreşte

Pe Dunăre, în ultimele două zile, debitul la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, a fost în creştere până la valoarea de 3.200 mc/s, conform diagnozei şi prognozei INHGA-CNPB, situându-se sub media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s). “În următorul interval, debitul Dunării în secţiunea Baziaş, conform prognozei INHGA va fi în creştere până la valoarea de 3.400 mc/s. Pentru intervalul 11-15 ianuarie 2012, conform prognozei elaborate de INHGA-CNPB, debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creştere în primele zile ale perioadei de prognoza până la valoarea de 3.800 mc/s, apoi, în ultima zi, va fi în scădere până la valoarea de 3.750 mc/s”, a mai precizat reprezentantul ABA “Jiu”.