Echipa lui Pițurcă, sub orice critică în fața Chindiei! Auzim iar refrenul “Piți, Piți lasă-ne!”?

0
244

Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: Bic 60 / Cicâldău 64.

Ploiești, stadion: „Ilie Oană”.

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Leca, Neciu (80 Dumitrașcu) – Neguț (89 Novac), Rață, Bic, Yameogo – Ivancic, Dumiter (77 Voduț). Antrenor: Viorel Moldovan. Rezerve: D. Moldovan – C. Dinu, L. Mihai.

Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 3, Bălașa 7 (62 Acka) 6, T. Ferreira 5, Bancu 6 – Ivanov 3 (65 Ioniță) 3, Cicâldău 6, Cosic 4 – Bărbuț 3, Ivan 6, Mihăilă 4 (68 Zakaric) 4. Antrenor: Victor Pițurcă. Rezerve: A. Marinescu – Vătăjelu, Qaka, L. Nițu.

Arbitru: Cătălin Popa (Argeș) 6. Asistenți: Valentin Avram (București), Mihai Marica (Bistrița Năsăud)

Eliminat: Ivancic 28.

Victor Pițurcă avea ocazia ideală să lege în premieră două victorii în campionat pe banca Științei. Întâlnea o nou-promovată, Chindia, pe teren neutru, la Ploiești și avea aproape tot lotul la dispoziție pentru a-și alege 11-le ideal. Mai mult, după 28 de minute oltenii au avut și superioritate numerică, după ce Ivancic i-a spart nasul lui Bălașa. Numai că aproape toți antrenorii tineri din Liga I l-au pus în dificultate pe sexagenarul Pițurcă în duelurile directe și avea să o facă și Viorel Moldovan. Într-adevăr, jocul Craiovei lui Pițurcă seamănă cu al Barcelonei, dar nu cu celebra tiki-taka, ci varianta actuală a catalanilor, care nu mai bate pe nimeni. Meciul cu Dinamo a fost numai excepția de la regulă, nu semnul că Pițurcă a adus în sfârșit Craiova pe drumul spre titlu. Antrenorul a ales din nou să nu pună pe foaie niciun atacant veritabil, gândind probabil că l-a învățat deja pe Ivan mișcările specifice. Mihai Roman a fost trimis să joace în Liga a III-a, deși era mare nevoie de el, mai ales în superioritate numerică. Craiova a avut o posesie searbădă, jocul este unul demodat. Nici cu un om în plus n-a fost periculoasă echipa lui Pițurcă pe dezvoltarea jocului, ci numai la o fază fixă, când Ivan a trimis cu capul pe lângă poartă. A fost unica ocazie a primei părți.

Nici la pauză n-a găsit Pițurcă indicațiile potrivite. Craiova a jucat la fel de slab, fără orizont, posesia a fost una negativă, una din care nu se pot crea ocazii. Mai mult, trupa lui Piți s-a umplut de ridicol, primind gol în superioritate numerică. Tocmai de la un jucător pe care Craiova l-a împrumutat Chindiei, Ovidiu Bic, la o fază fixă care a anesteziat apărarea lui Pițurcă. O situație de joc lucrată de Viorel Moldovan, ideal pusă în practică de elevii săi. „Știam că lasă acea zonă neacoperită, am observat și la alte meciuri” avea să dezvăluie Moldovan cum l-a suprins pe Pițurcă. Egalarea a venit imediat, dar nu fiindcă oltenii s-ar fi trezit, ci pentru că au primit o lovitură liberă cadou, iar șutul lui Cicâldău a fost deviat norocos de zid. Până la final, alb-albaștrii au rămas la fel de apatici, unica  șansă de a marca aparținând Chindiei, pe un contraatac, la șutul cu exteriorul al lui Neguț.

După ce n-au reușit să tragă pe poarta adversă în derby-urile cu FCSB și CFR, oamenii lui Pițurcă n-au fost capabili să-și creeze o ocazie de gol în mai mult de o oră de joc în superioritate numerică în fața unei nou-promovate. Craiova rămâne în față, dar mai mult pe agoniseala lui Papură, cel mai contestat antrenor în Bănie în ultimii ani. Lui Pițurcă nu-i iese numai jocul, dar s-a păcălit și cu transferurile, oamenii aduși la cererea lui, Mățel și Zakaric, fiind inutili. Degeaba își ține Piți jucătorii prizonieri în cantonament cu săptămânile, problema pare a fi la el. Beneficiază de cel mai stufos lot de la promovare, condițiile de pregătire sunt la cel mai înalt nivel, iar transportul este efectuat aproape exclusiv cu avionul, chiar și la acest meci. Se schimbă și gazonul de pe Ion Oblemenco, dar nici nu mai e relevant acest lucru pentru jocul echipei, fiindcă la Cluj, Clinceni și la Ploiești au fost suprafațe de joc impecabile și Craiova n-a jucat nimic. Așteptat și primit ca Mesia în Bănie, Pițurcă nu confirmă nici pe departe așteptările.